Pečivo · Všetky recepty

„Alpský“ chlieb

Určite vás zaujal tento nezvyčajný názov, tak vám ho rýchlo vysvetlím. V podstate ide o írsky chlieb, teda aspoň z jeho receptu som vychádzala, no keďže som dosť zmenila jeho podstatu, tak som sa neodvážila nazvať ho írskym. A tak som rozmýšľala aký názov mu dať, až som prišla na tento.
A prečo teda Alpský? Keďže som do cesta použila Alpro biely jogurt a chcela som ponechať aspoň trošku podobne znejúci názov, napadol mi „Alpský“ chlieb 😀

Potrebujeme (na menší bochník):
250g polohrubej špaldovej múky
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
pol ČL sódy bikarbóny
250 g Alpro bieleho jogurtu
soľ
štipka hnedého cukru
sezamové, ľanové semiačka

Rúru si predhrejeme na 180°C.
Zmiešame múku so sódou, práškom do pečiva a soľou a pridáme jogurt. Cesto poriadne zmiešame.
Trošku sa bude lepiť, ale to nevadí. Ja som ho vložila do okrúhlej jenskej misy vystlanej papierom na pečenie a na záver posypala sezamom a ľanovými semiačkami.
Piekla som ho pri 180°C asi 40 minúť a posledných 10 minút som pridala na 200°C.

Pozn. Ak sa bojíte Alpro jogurtu, pretože je sójový a tolerujete mliečne výrobky, tak je pre vás samozrejme normálne spraviť si tento chlieb s bielym jogurtom alebo so smotanou. Avšak ja mám s mliečnou bielkovinou najväčšie problémy a chvalabohu mi doteraz Alpro sójové výrobky problém nerobili.
Ak by ste teda recept radi vyskúšali s klasickým kravským alebo bezlaktózovým jogurtom, odporúčam recept mojej spolubojovníčky Lucky, ktorej stránku nájdete na FB pod názvom INTOLERANCIA BEZ ZÚFALSTVA 🙂

12508964_10206965222666627_1047191939945220621_nn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *