Pečivo · Všetky recepty

Banánový chlebík

Tento recept odporúčam iba pre tých, ktorý sú stabilizovaní a tolerujú banány!

Nie je príliš sladký a naozaj skôr pripomína chlebík ako koláč. Ideálny je na raňajky s domácim džemom, arašidovým maslom, ale i samostatne, napríklad k čaju.

Potrebujeme:
150 g polohrubej špaldovej múky
50 g ryžovej múky
100 g trstinového cukru
30 g mandlí
40 g kokosového oleja
50 ml mandľového mlieka
2 vajcia
1 banán
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva s trochou sody bikarbony

Rúru si predhrejeme na 180°C.
Mandle nasekáme v sekáčiku na menšie kúsky (nezomelieme aby sa kúsky dali pekne cítiť). Múky zmiešame s práškom do pečiva, cukrom a mandľami a pridáme vajíčka. Kokosový olej si rozpustíme a tak isto pridáme do cesta. Elektrickým mixérom zmiešame cesto a následne pridáme roztlačený banán a mandľové mlieko. Poriadne zmixujeme.
Cesto vylejeme do srnčieho chrbta vystlaného papierom na pečenie a pečieme 50-55 minút.

IMG_20160215_204442

Pozn. Banán by v takýchto receptoch mal byť čo najzrelší, avšak pre tých z nás, ktorí tolerujeme banány je aj tak vhodnejšie voliť tie menej zrelé. Tak isto sa dal roztlačiť a mixér ho následne popučil ešte viac, takže sa toho netreba báť 😉

IMG_20160215_204338

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *