Hlavné jedlá · Mäsko · Rýchlo a jednoducho · Všetky recepty

Bravčové karé na prírodno s krémovým brokolicovým pšenom

A znovu tu máme trošku bielkovín 🙂 I keď pri tomto recepte je mäsko v podstate druhoradé 😀 Toto krémové pšeno by som pokojne odporučila spraviť si aj ako hlavné jedlo. Je nenáročné na prípravu a chuťovo vynikajúce. Receptov so pšenom u mňa nájdete niekoľko a pár krát som už spomenula, že je pre nás vhodné, no asi ani raz som poriadne nerozvinula, prečo.
V prvom rade je bezlepkové, čo okrem histaminikov ocenia aj celiatici. Je vhodné pre ľudí so žalúdočnými problémami, pomáha pri plynatosti a zápche a tak isto pri problémoch s pankreasom, slezinou, či s obličkami, ktorým dokonca vyslovene prospieva, pretože ich prečisťuje. Obsahuje železo, ktoré mne osobne chýba odkedy mám HIT, i ďalšie dôležité látky ako kremík, vitamíny skupiny B a magnézium, vďaka ktorému redukuje výskyt migrén. Ľudia v Himalájach veria, že im prináša dlhovekosť a preto je ich hlavnou plodinou. Je ľahko stráviteľné a môžete si ho pripraviť na milion spôsobov (ako prílohu, hlavné jedlo, na slano i na sladko).

alpro mäso 1

Potrebujeme:
1 pohár pšena
pár hlavičiek brokolice
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
Alpro ryžovú smotanu
kokosový olej

bravčové karé
vajíčko
soľ
galgant

1. Na kokosovom oleji opražíme cibuľku.
2. Medzitým si prepláchneme pšeno.
3. Pridáme ho k cibuľke a minutku miešame.
4. Zalejem 1,5 pohárom vody a varíme na miernom ohni 10 min.
5. Brokolicu si nakrájame úplne na drobné kúsky, ktoré po 10 min pridáme k pšenu.
6. Varíme ďalších 10-15 min.
7. Na záver prilejeme Alpro ryžovú smotanu a pridáme pretlačený cesnak.
8. Poriadne zamiešame, aby sa chute spojili a povaríme ešte 2-3 minutky.

Bravčové karé som iba osolila a namočila ho na pár minút do vajíčka vymiešaného s galgantom. Vypiekla som ho samozrejme v kokosovom oleji.

alpro mäso 3

Keď sa rozhodnete pre bezmäsitú variantu, odporučila by som pridať viac brokolice a niektoré kúsky nechať väčšie, pretože takto bolo robené naozaj skôr ako príloha.

alpro mäso 2

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *