Pečivo · Všetky recepty

Čapati (pečivo pre histaminikov)

Pečivo mi chýba asi ako každému z nás, avšak tieto indické placky, podobné tortillám, mi ho skvele nahradia. Sú rýchlo hotové, vynikajúce a bezhistamínové! Môžete ich jesť samostatne, potreté s nejakou zeleninovou nátierkou ale môžete si ich aj naplniť mäskom, zeleninou a podávať ako hlavné jedlo.

Potrebujeme (asi na 6ks):
250g špaldovej múky
100 ml vlažnej vody
1,5 PL kokosového oleja
1-2 ČL soli *

Zmiešame múku so soľou, pridáme kokosový olej, vodu a vypracujeme cesto. Rozdelíme si ho na rovnaké časti, ktoré následne vyvaľkáme na tenké placky a opekáme na kvapke kokosového oleja približne 2 minútky z každej strany. Aj vtedy vieme, že je jedna strana hotová, keď sa nám začnú tvoriť bublinky a cesto sa začne nadúvať.

*Ja osobne dám radšej viac soli, pretože bez nej sú trochu plané. Keď sú dobre posolené a čerstvé, dokázala by som ich zjesť len tak na posedenie bez ničoho 🙂 Prevažne ich však jedávam k šalátu alebo si ne ne dám tenkú vrstvu masla/nátierky (ak tolerujete) a postrúhanú mrkvu. Dajú sa aj plniť na spôsob tortilly.

Poznámka:
Môžete do cesta pridať aj nejaké bylinky, ktoré tolerujete a trochu si ich tak ozvláštniť  😉

12241325_10206616697873725_8302642830204418132_n

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *