Dezerty · Palacinky · Všetky recepty

Celozrnno-pohánkové palacinkové rolky s arašidovým maslom a banánom

Milujem palacinky! Vyskúšala som už niekoľko druhov cesta, náplní, palacinkovú tortu a veľmi mám rada aj tieto palacinkové rolky. Dnes som vymyslela znovu taký recept, ktorý zvládnete kdekoľvek a kedykoľvek aj bez pomoci kuchynskej váhy, mixéra a podobne 😉 Cesto sa nelepí, čo je veľkým pozitívom, pretože nie vždy moje experimenty vyšli na 100% 😀 Najmä pri bezlepkovým múkach je ťažké odhadnúť kombinácie tak, aby sa vám palacinky nelepili alebo nepripekali. Bohužiaľ, dnešné nie sú bezlepkové, keďže s pohánkovou múkou som použila aj celozrnnú, no ak namiesto nej použijete ryžovú, myslím si, že nič nepokazíte. Ja s ňou mám len dobré skúsenosti, tu mi však chýba a nie je také jednoduché ju dostať. Prejdime však na samotný recept 😉

palacinky 1
Potrebujeme: 

7 PL pohánkovej múky
5 PL celozrnnej múky
2 vajcia
250 ml kokosového mlieka
štipku soli
štipku trstinového cukru

arašidové maslo
banán
oriešky, ovocie podľa chuti

1. Múky zmiešame so soľou a cukrom.
2. Medzitým si trochu ručne prešľaháme vajíčka.
3. K múčnej zmesi prilejeme kokosové mlieko, vajíčka a poriadne zmiešame.
4. Palacinky vypekáme na kokosovom oleji.
5. Hotové palacinky natrieme arašidovým maslom a ku kraju umiestnime banán, ktorý potom zatočíme do palacinky.
6. Palacinku prekrojíme na polku a ozdobíme podľa chuti (ja som si pridala mandľové lupienky, nasekané kešu oriešky a granátové jablko) .

palacinky 2
Ja som použila veľkú panvicu s priemerom 28 cm a tak mi vyšlo 8 ks palaciniek.

palacinky 3

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *