Dezerty · Koláče, torty · Všetky recepty

Čerešnová bublanina

Hurá hurá, je tu sezóna bublanín!! Od čerešňovej, cez višňovú, ríbezľovú až po marhuľovú…určite nimi nepokazíte žiadnu oslavu alebo dokonca vylepšíte inak obyčajný deň 😉
Ja som dnes pripravila čerešňovú, keďže momentálne máme čerešne k dispozícii priamo zo stromu. Veď predsa najlepšie chutí, keď si k nej ovocie nazbierate vo vlastnej záhradke, nie? 🙂

bublanina 3

Potrebujeme:
4 vajcia
85 g trstinového cukru
100 g špaldovej múky
50 g gaštanovej múky
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
0,5 dcl vody
0,5 dcl kokosového oleja
štipka soli
čerešne

1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne prilievame vodu a kokosový olej.
3. Múky zmiešame s práškom do pečiva.
4. Do žĺtkovej zmesi opatrne primiešavame striedavo sneh a múky.
5. Čerešne vykôstkujeme.
6. Na malý plech rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme cesto.
7. Na cesto poukladáme čerešne a pečieme pri 180°C cca 30 min. Sledujeme cesto aby pekne zhnedlo, prípadne vykonáme skúšku špajdlou.

bublanina 1
Bublanina sa krásne nadvihla, je mäkučká a šťavnatá. Keďže nemám rada keď je suchá a ovocie v nej treba hľadať, myslím si, že tejto som čerešne celkom dopriala 🙂

bublanina 4
Kombinácia gaštanovej múky a čerešní je perfektná! Priznám sa, že som ju dopiekla okolo obeda a nateraz z nej zostali 2 kúsky. A to sme z nej jedli len dvaja + jeden kúsok ochutnala babka. Je to fakt „nedožierka“ 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *