Koláče, torty · Všetky recepty

Cheesecake (bezlepkový)

Tento recept som sa rozhodla pridať napriek tomu, že ja ho nemôžem. Avšak mnohí z vás netrpíte alergiou na mliečnu bielkovinu či intoleranciou laktózy a tým pádom si ho môžete dopriať, pretože v ňom nie je, pre histaminikov, nič nevhodné 😉 Ja som ho pripravila na Valentína môjmu drahému, pretože je to jeho obľúbený dezert. Aj ja som ho milovala a nie iba tento, ale všetky druhy cheesecake-u, no čo sa dá robiť 🙂 Dúfam, že si na ňom pochutnáte aj za mňa 🙂

IMG_20160214_132827

Potrebujeme:
120 g bezlepkových piškot
30 g mletých mandlí
2 ČL karobu
50 g kravského masla

500 g mascarpone (alebo 250 g mascarpone a 250 g jemného tvarohu)
200 g trstinového cukru
2 vajíčka
vanilkový struk

Piškoty si rozdrvíme (nie však úplne na prach), zmiešame s mandľami, karobom a rozpusteným maslom. Natlačíme zmes na spodok 20 cm okrúhlej formy na pečenie, uhladíme lyžicou a dáme piecť na 10 minút pri 180°C.
Medzitým si vymixujeme tvarohovú vrstvu. Každú ingredienciu pridávame po jednom! Najprv teda vymixujeme samostatne mascarpone, potom pridáme cukor a mixujeme spolu, ďalej vajcia jedno po druhom a na záver ešte vmixujeme vanilku.
Keď je korpus upečený, vyberieme ho z rúry a necháme chvíľu vychladnúť. Rúru stiahneme na 160°C a pripravíme si vodný kúpeľ. Do pekáča nalejeme vodu a položíme ho na spodok trúby, aby sa cheesecake zospodu pekne „naparoval“.
Tvarohovú vrstvu vylejeme do formy, uhladíme a pečieme 55-60 min.
Po dopečení rúru vypneme, otvoríme dvierka a necháme cheesecake vnútri ešte minimálne 1-2 hodiny. Je to veľmi dôležité, pretože ak ho vyberiete hneď po upečení, môže vám popraskať.
Keď úplne vychladne, vložíme ho do chladničky a podávame vychladený.


IMG_20160214_132712

Ja som ho dekorovala trošku valentínsky, no samozrejme tieto cukrovinky môžete vynechať 😛

IMG_20160214_132744

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *