Bezlepkové · Koláče, torty · Pečivo · Všetky recepty

Datľový chlebík (bezlepkový)

Tento datľový chlebík  je vhodnou alternatívou raňajok, výborne sa hodí k čaju alebo poliaty nejakou ovocnou omáčkou ako dezert. Je bezlepkový, bez mliečny a nízkohistamínový. 

Potrebujeme:
100 g datlí bez kôstky
100 ml horúceho čaju (akýkoľvek tolerujete)
1/2 ČL sóda bikarbóny + bezfosfátového prášku do pečiva
70 g trstinového cukru
30 g kokosového oleja
1 vajce
130 g ryžovej múky
20 g mandlí

Datle nakrájame na menšie kúsky, zalejeme horúcim čajom, pridáme sódu a prášok do pečiva a necháme 10 minút namočené.
Medzitým si vyšľaháme cukor s roztopeným kokosovým olejom, pridáme vajce a poriadne rozšľaháme. Prilejeme datľovú zmes a trochu premixujeme.
Múku prisypeme k zmesi a zamiešame už iba varechou.
Na záver pridáme nasekané mandle a naplníme srnčí chrbát vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 30-35 minút pri 180°C.

Tento sladký chlebík je bezlepkový, bezlaktózový, nízkohistamínový a veľmi chutný 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *