Home Bezlepkové recepty Fusilli s curry omáčkou
Fusilli s curry omáčkou

Z mojich receptov určite viete, že curry robím často a na rôzne spôsoby. Ako som tak premýšľala, napadlo mi, čo tak spraviť curry omáčku na cestoviny? Jej príprava je jednoduchá a samozrejme kari korenie po domácky vyrobené. Podávať ju môžete s akýmikoľvek cestovinami. Ja som dnes zvolila bezlepkové špirálky (fusilli).

Fusilli s curry omáčkou

Potrebujeme:
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
asi 5 cm kus zázvoru
1 červenú papriku
približne 300 ml kokosového mlieka
1 PL múky z hnedej ryže
olivový olej
himalájsku soľ

Na kari korenie:
2 ČL kurkumy
1 ČL sladkej mletej papriky
pol ČL mletého kardamónu
pol ČL mletej rasce
pol ČL Sumak korenia (plus trošku na ozdobenie)
štipka čierneho korenia (1-2 otočenia na mlynčeku)
štipka galgantu
asi 10 zrniečok nigelly sativy

1. Červenú papriku nakrájame na kocky a uvaríme vo vode. Následne ju rozmixujeme dohladka na pyré.
2. Rozohrejeme si olivový olej.
3. Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájame nadrobno a pridáme do panvice. Varíme pár minút kým cibuľka nebude priesvitná.
4. Potom pridáme kari zmes. Ja som si všetky koreniny najprv zmiešala v mažiariku a tak ich pridala do hrnca. Ale môžete aj samostante ak vám to viac vyhovuje.
5. Podlejeme troškou vody aby nám koreniny neprihoreli a varíme pár minút.
6. Následne pridáme paprikové pyré a kokosové mlieko a necháme zovrieť.
7. Na záver si v troche kokosového mlieka rozmiešame dohladka ryžovú múku aby sme zahustili omáčku a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Ak nechcete, vôbec ju nemusíte mixovať
alebo ju rozmixujte iba do polo hladka ako ja. Sem tam tak natrafíte na malinký kúsok zázvoru alebo cibuľky. Mne osobne to veľmi chutilo.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Vyberte svoju menu
EUR Euro