Home Keksy, sušienky Kardamónové hviezdičky

Kardamónové hviezdičky

written by hitjezdravozit 2. decembra 2017
Kardamónové hviezdičky

Koreniny nemilujem iba pri varení ale aj pri pečení. Jedna špecifická chuť dokáže ozvláštniť aj tie najbežnejšie jedlá. Presne ako v prípade týchto kardamónových hviezdičiek. Chuťou i konzistenciou mi trochu pripomínajú sušienky speculoos. Výborné sú s teplým čajom alebo zohriatym mandľovo-škoricovým mliekom.
O fotografie sa tentoraz postaral tím z I Can Spice, s ktorým som na tomto recepte spolupracovala. Oni mi poskytli voňavý kardamónik, ja som dala dokopy recept a upiekla keksíky a oni ich potom vyfotili. 😉


Potrebujeme:
80g masla
100g kokosového cukru
1 žĺtok
30g datľového sirupu
1 ČL mletého kardamónu (nie kopcovitá)
štipka soli
140g špaldovej múky

1. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom.
2. Pridáme žĺtok a datľový sirup a zapracujeme.
3. Múku zmiešame s kardamónom, štipkou soli a prisypeme k zmesi. Vypracujeme cesto.
4. Pracuje sa s ním veľmi dobre, netreba ho ani odkladať do chladničky, môžete vykrajovať tvary hneď.
5. Keksíky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180°C pečieme 7-8 minút.

Pozor! Keksíky veľmi ľahko zhoria a tým, že sú tmavé si to ani nevšimnete, preto dodržujte čas! Po vybratí z rúry sú na dotyk veľmi jemné, takže nimi nemanipulujeme až kým nevychladnú. Vtedy stvrdnú a budú chrumkavé.

Nezabudnite sledovať aj FB I Can Spice. 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

Vyberte svoju menu
EUR Euro