Hlavné jedlá · Mäsko · Všetky recepty

„Kazimír“ (mäsko s ovocím)

Tento recept je akousi tradíciou v našej rodine. Je to recept mojej maminy a všetci ho milujeme. Nazvala ho Kazimír a odvtedy mu to prischlo, no je to vlastne curry mäsko s ovocím.
Keďže pôvodný recept obsahuje dosť veľa „zakázaných“ potravín (curry, ananás, smotana), rozhodla som ho pomeniť, aby bol vhodný aj pre nás. Na moje ooobrovské prekvapenie chutil skoro identicky ako pôvodný 😉

Potrebujeme (na 2 porcie):
cca 350 g domácich, čerstvých, kuracích pŕs (ak kuracie vôbec netolerujete, môže byť kľudne aj morčacie)
domáce zavárané broskyne
200 ml ovsenej smotany
1 PL kukuričnej múky
kurkuma (ak však niekto toleruje curry, určite ho nevynechajte!)
1 cibuľa
kokosový olej
soľ

Na oleji si osmažíme cibuľku do sklovita a pridáme mäso nakrájané na kocky. Osolíme ho a dusíme kým nepustí šťavu (asi 10 minút). Následne pridáme kurkumu aby malo peknú žltú farbu (prípadne curry), ovsenú smotanu a asi 1,5 dcl šťavy zo zaváraných broskýň. Necháme variť 15-20 minút.
Medzitým si nakrájame broskyne na menšie kocky a kukuričnú múku si rozmiešame v troške ovocnej šťavy.
Po uplynutí času vlejeme múčnu zmes, aby sme omáčku trošku zahustili a na záver pridáme broskyne. Varíme ešte maximálne 5 minút, aby sa nám ovocie nerozpadlo (v pôvodnom recepte bol ananás, ten sa varil trošku dlhšie).
Podávame s ryžou a kompótom.

IMG_20160206_120819

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *