Bezlepkové · Dezerty · Raw · Vegan · Všetky recepty · Zmrzlina

Kokosová zmrzlina s kešu a ovocím

Keďže je leto v plnom prúde a ja som sa minule sťažovala, že si nemôžem dať žiadnu zmrzlinu, rozhodla som sa pripraviť si vlastnú. Je skutočne niekoľko možností na výrobu domácej zmrzliny (aj bez výrobníka).
Ja som sa inšpirovala receptom z jedného ženského magazínu, aj keď som si ho samozrejme trošku prispôsobila. Bohužiaľ som nevedela nájsť formy na nanuk, ktoré som si vlani kúpila, tak som improvizovala a použila hranatú dózičku. Zmrzlina sa dá pekne krájať keď ju na chvíľu vyložíte z mrazničky.
Recept je bez laktózy a kazeinu, nízkohistamínový,  vegánsky i raw 😉

zmrzka 3
Potrebujeme:

160 ml kokosovej smotany
1 mango
za hrsť čučoriedok (asi 30g)
40 g kešu orechov
15 g strúhaného kokosu
20 ml Agave (alebo podľa potreby)
1 ČL tapiokového škrobu

1. Kešu oriešky namočíme na hodinku do vody. Potom z nich zlejeme vodu a rozmixujeme ich s kokosovou smotanou, strúhaným kokosom a škrobom.
2. Podľa chuti môžeme pridať Agave.
3. Rozdelíme si hmotu na 2 časti. Do jednej pridáme mango a do druhej čučoriedky.
4. Každú zvlášť rozmixujeme a následne striedavo plníme dózičku alebo formy na nanuk.

zmrzka 2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *