Kaše · Raňajky · Všetky recepty

Krupičná kaša pre histaminikov

Keď som sa dozvedela, že mám HIT, často som mala na rozume jedlá, ktoré budem musieť vylúčiť a pritom ich mám tak veľmi rada.
Postupom času som však zistila, že skoro ktorýkoľvek recept sa dá nahradiť, či dokonca vylepšiť inými ingredienciami.
A tak vznikla táto zdravá krupičná kaša 😉

Predtým som ju jedávala s Grankom, prípadne s práškovým cukrom a samozrejme s klasickým mliekom. Dnes som všetky tri ingrediencie nahradila!

Do 2 dcl mandľového mlieka pridáme 1,5 PL krupice a varíme do zhustnutia. Hotovú kašu posypeme škoricou, pokvapkáme medom a dozdobíme domácimi sušenými jabĺčkami.


Poznámka:
Ak netolerujete škoricu, môžete vyskúšať iba medovú verziu alebo si vrch posypať karobovým práškom.
Ja osobne si však myslím, že škorica je dobre tolerovateľná, aspoň teda u mňa. Vo švajčiarskom zozname je dokonca označená ako bezproblémová (0).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *