Keksy, sušienky · Vegan · Vianoce · Všetky recepty

Linecké z troch surovín

Tieto linecké chutia skoro úplne ako pravé a ešte k tomu sú aj zdravé, veľmi jednoduché a rýchlo hotové 😉 Vytvorila som ich tak, aby ich tolerovalo čo najširšie spektrum alergikov a teda sú bezmliečne, nízkohistamínové, bez cukru a vegánske.

Potrebujeme (asi na 20-25ks):
250g špaldovej múky
100 g kokosového oleja
60g agave sirupu
domáci slivkový (alebo akýkoľvek tolerovaný) džem na zlepovanie

Kokosový olej si rozpustíme, no dáme pozor aby nebol horúci! Zmiešame všetky suroviny a vytvoríme cesto, ktoré sa bude zdať na prvý pohľad krásne scelené, no pracuje sa s ním trošku ťažšie. Čo by sme však nespravili pre zdravé a pre nás vhodné maškrtenie? 😉
Cesto sa nebude dať krásne rozvaľkať. Ja som si vždy zobrala menši kúsok a vykrajovala skôr hrubšie keksíčky aby mi držali pekne pokope. Bude to trošku babračka, ale výsledok stojí za to! Tieto linecké sú naozaj vynikajúce a ich chuť prekvapila aj mňa 🙂
Pečieme ich pri 160°C 8-10min.
Vychladnuté zlepujeme domácim slivkovým džemom 🙂

Konečne sa mi podaril dobrý recept BEZ masla!! Takže aj alergici na kazein si môžu vydýchnuť a vychutnať si pravé Vianoce 🙂
Síce nie všetci netolerujú maslo, keďže to sa vraj toleruje najlepšie aj medzi alergikmi na kazein, no tiež to nie je podmienkou a mnohí netolerujú ani štipku. A práve pre nich je tento recept ideálny 🙂 Dobrú chuť!

12316089_10206719910933987_8169325728405837020_n

One thought on “Linecké z troch surovín

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *