Domov Keksy, sušienky Makové srdiečka

Makové srdiečka

autor: hitjezdravozit 19. decembra 2015
Makové srdiečka

Tieto keksíky sú už akousi tradíciou v našej rodine, robievam ich každý rok, no tentoraz som pomenila pár ingrediencií aby boli zvhodné aj pre mňa. Chvalabohu mak tolerujem a recept sa podaril aj takto. 🙂 Až na to, že po zlepení džemom boli ešte krehšie, čiže ich treba papať opatrne 😛


Potrebujeme
(asi na 40ks):
250g špaldovej múky hladkej
250 g masla
120 g trstinového cukru (rozmixovaného na práškový)
120 g mletého maku
1/2 balíčka bio vanilkového cukru
1 žĺtok
domáci slivkový džem na zlepovanie

1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Na hodinku ho odložíme do chladničky.
2. Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka do páru. Do každého druhého vykrojíme otvor aby sa dal džem pekne vidieť keď ich budeme zlepovať 🙂
3. Pečieme pri 160-170°C asi 9-10 min.
Pozor, akonáhle začínajú trochu hnednúť vyberáme ich, lebo sa rýchlo môžu spiecť! Srdiečka budú veeľmi krehučké, takže ich necháme úplne vychladnúť a potom opatrne zlepujeme džemom.

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

4 komentáre

Janka 16. decembra 2017 o 21:33

To bezlaktózové maslo je GHEE maslo? Chcem skúsiť na Vianoce 🙂

Odpovedať
hitjezdravozit 17. decembra 2017 o 12:26

Nie, bezlaktózové som myslela klasické bezlaktózové maslo, tie čo sú zbavené laktózy. Ale ak nemôžete ani mliečnu bielkovinu, tak použite radšej Alsan. Ghee by som v tomto recepte nepoužívala. Cesto je aj tak dosť krehké, neviem, či by ho ešte viac nezjemnilo.

Odpovedať
Janka 23. decembra 2017 o 12:30

Cesto uhnietene,ide do chladnicky. Ďakujeme Patrícia, že nam uľahčuješ život ??

Odpovedať
hitjezdravozit 23. decembra 2017 o 13:24

Mile rada Janka 🙂 Ďakujem aj ja a prajem krásne sviatky 🙂

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.