Keksy, sušienky · Vianoce · Všetky recepty

Makové srdiečka

Tieto keksíky sú už akousi tradíciou v našej rodine, robievam ich každý rok, no tentoraz som pomenila pár ingrediencií aby boli zdravšie a vhodné aj pre mňa. Chvalabohu mak tolerujem a recept sa podaril aj takto 🙂 Až na to, že po zlepení džemom boli ešte krehšie, čiže ich treba papať opatrne 😛


Potrebujeme
(asi na 40ks):
250g špaldovej múky hladkej
250 g bezlaktózového masla
120 g trstinového cukru (rozmixovaného na práškový)
120 g mletého maku
1/2 balíčka bio vanilkového cukru
1 žĺtok
domáci slivkový džem na zlepovanie

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Na hodinku ho odložíme do chladničky.
Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka do páru. Do každého druhého vykrojíme otvor aby sa dal džem pekne vidieť keď ich budeme zlepovať 🙂
Pečieme pri 160-170°C asi 9-10 min.
Pozor, akonáhle začínajú trochu hnednúť vyberáme ich, lebo sa rýchlo môžu spiecť! Srdiečka budú veeľmi krehučké, takže ich necháme úplne vychladnúť a potom opatrne zlepujeme džemom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *