Home Bezlepkové Mandľové crinkles

Mandľové crinkles

written by hitjezdravozit 1. februára 2018
Mandľové crinkles

Po dlhom čase sa mi opäť podaril recept, ktorý je bez lepku a dokonca s malinkou obmenou môže byť aj vegánsky. Stačí ak ghee maslo zameníte za rastlinné. Ja osobne však tieto rastlinné už nepoužívam od kedy som postupne znovu prešla na klasické maslo a nespôsobuje mi ťažkosti.
Crinkles sú úžasné sušienky, ktorých čaro spočíva v ich prasklinách. Raz som už podobné robila – citrónovo-vanilkové no konečne som sa pustila aj do nejakej bezlepkovej verzie.


Potebujeme:
100g mandľovej múky
80g hnedej ryžovej múky
40g jemných bezlepkových ovsených vločiek
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
30g trstinového cukru
štipka soli
pol ČL škorice
60g ghee masla
4 PL agáve
4 PL mandľového mlieka

1. Ghee maslo vyložíme aby bolo izbovej teploty (nie tekuté ale ani tuhé).
2. Múky, ovsené vločky a prášok do pečiva zmiešame.
3. Pridáme k nim cukor, soľ a škoricu.
4. Prilejeme agáve, mlieko a maslo a v kuchynskom robote vypracujeme cesto.
5. Z cesta si odoberáme malé kúsky, z ktorých robíme guľky a tie následne jemne roztlačíme na plechu.
6. Crinkles necháme 20 minút postáť kým ich vložíme piecť.
7. Trúbu predhrejeme na 180°C a pečieme 10-13 minút.
8. Crinkles necháme úplne vychladnúť, pretože po dopečení sú veľmi jemné.

Pozn.: Ak nemáte radi príliš sladké, odporúčam úplne vynechať cukor. Tieto crinkles sú totižto pomerne dosť sladké.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj