Home Pečivo Mrkvový chlebík

Mrkvový chlebík

written by hitjezdravozit 17. novembra 2015
Mrkvový chlebík

Potrebujeme:
150 g špaldovej múky
2 PL ryžovej múky
70 g trstinového cukru
1,5 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 vajcia
60 g rozpusteného kokosového oleja
200 g strúhanej mrkvy

Zmiešame cukor, vajcia, olej a zvlášť múky a prášok do pečiva. Tekutú zmes si vylejeme do tuhej, vymiešame v kuchynskom robote a postupne primiešavame najemno nastrúhanú mrkvu. Pečieme pri 180°C približne 60-65min.


Koláčik je vynikajúci k čaju, samostatne ako maškrta po obede, ale aj ako náhrada za pečivo, napríklad potretý maslom alebo medom na raňajky 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Vera 1. marca 2018 at 20:15

A mozem sa opytat, ktoru spaldovu muku je najlepsie pouzit: hladku, polohrubu alebo hrubu? Dakujem.

Reply
hitjezdravozit 2. marca 2018 at 14:18

Ja som použila hladkú 🙂

Reply

Okomentuj