Bezlepkové · Hlavné jedlá · Vegan · Všetky recepty

Netradičné kapustové fliačky

Kapustové fliačky som nikdy veľmi nemala rada. Možno preto, že mi nesedela verzia, ktorú robievali moje babky, teda nasladko s práškovým cukrom. Preto si neviem vysvetliť čo ma to pochytilo, no minule som na ne dostala vyslovenú chuť. Ale skôr na kombináciu kapusta + cestoviny. A tak som pozrela, čo mám v chladničke a skombinovala nejaké chute, ktoré sa náramne podobali na tie tradičné fliačky (vďaka kapuste), no zároveň mali nádych netradičnosti, ktorú jej dodávali ostatné zeleninky a koreniny.

Potrebujeme:
1 menšiu kapustu
1 malú hokaido tekvicu
1 kukuricu
1 červenú papriku
1 cibuľku
olivový olej
čierne korenie
štipku galgantu
štipku kardamónu
štipku mletej rasce
himalájsku soľ
bezlepkové cestoviny

1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, potom pridáme červenú papriku a chvíľu dusíme.
2. Pridáme nahrubo nastrúhanú kapustu (môže byť aj nakrájaná na menšie kúsky) a ochutíme soľou, rascou, kardamónom a galgantom. Korenie som dávala až na koniec.
3. Kým kapustu dusíme pod pokrievkou, nakrájame si hokaido tekvicu na malé kocky. Ja som musela “krájať” (alebo teda olúpať) aj kukuricu, pretože som použila celú, ktorú som si ešte na konci letnej sezóny zamrazila. Mala som ju od suseda zo záhrady a pár kusov som si odložila na mimosezónu. Čisté bio! Môžete však použiť aj klasickú mrazenú.
4. Tekvicu pridáme do panvice a varíme ďalej.
5. Približne po desiatich minutách pridáme aj kukuricu a dovaríme.
6. Medzitým si uvaríme cestoviny v osolenej vode. Môžete použiť aj klasické fliačky, no mňa tieto pšeničné cestoviny dosť nafukujú, takže používam prevažne špaldové alebo bezlepkové. Tentoraz som siahla po hrubých ryžových rezancoch, ktoré som si nalámala na menšie kúsky a tak mi najviac pripomínali klasické fliačky, len boli trošku podlhovastejšie. Ale lepšie ako penne, či špirálky, no nie? 😀 Ak však máte overené bezlepkové fliačky, pokojne ich použite. Ja som také nenašla.
7. Cestoviny scedíme a zamiešame k zelenine. Podávame s trochou čierneho korenia.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *