Potrebujeme:
120g červenej šošovice
2 mrkvy
1 zemiak
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kokosový olej
soľ
galgant
majoránka
Na kokosovom oleji si opražíme cibuľku a cesnak.
Mrkvu nastrúhame najemno a pridáme do hrnca. Chvíľu dusíme aby pustila šťavu a peknú oranžovú farbu a následne zalejeme vodou.
Zemiaky nakrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca. Varíme asi 10 minút a potom pridáme prepláchnutú šošovicu. Osolíme, ochutíme galgantom a majoránkou a varíme do zmäknutia (asi 15-20 min). Na záver polievku rozmixujeme. Dobrú chuť 🙂
1 comment
[…] a dokonca jedna šálka obsahuje viac bielkovín ako hovädzí steak. Minulý rok som z nej robila šošovicovú polievku a tento rok som sa rozhodla vyskúšať niečo hutnejšie, čo aj zasýti. Guláš si môžete […]