Kaše · Raňajky

Overnight malinová kaša bez malín

Určite sa teraz zamýšľate, ako môže byť kaša malinová bez malín? 😉 Hneď vám to vysvetlím…
Minule ma mamina čaká s lyžičkou medu a pýta sa, čo cítim? Priznám sa, najprv som to nevedela uhádnuť, pritom vôňa i chuť bola neskutočne intenzívna. Odpoveď znela, je to med, ktorý pochádza od včielok opeľujúcich malinové kvety. Najprv mi to bolo podozrivé, no kupovala ho od deduška na trhu, ktorý mal iba pár fľašiek a predpokladám, že do nich tajne nenapúšťal nejakú umelú malinovú esenciu. 😀 (Mala by som prestať byť voči všetkému skeptická!)
Každopádne, nič podobné som pred tým nejedla a okamžite som si ho zamilovala! Stačila z neho malá lyžička a vznikla mi kaša s dokonalou malinovou príchuťou.


Potrebujeme:
4 PL ovsených vločiek
1 PL chia semienok
1 ČL ľanových semienok
1 ČL medu z malinových kvetov
1 pohár mandľového mlieka

1. Vločky zmiešame so semienkami, zalejeme mliekom a pridáme med.
2. Poriadne premiešame aby sa chute spojili a odložíme na noc do chladničky.
3. Na druhý deň kašu ozdobíme podľa chuti. Ja som tentoraz použila granátové jablko, figy, trošku mandľového masla, mandle a konopné semienka.


Ak vás zaujala miska, z ktorej som kašu papala, odporúčam navštíviť: www.coconutme.sk
Sú to ručne opracované kokosové misky z kokosových orechov z Indonézie. Sú 100% ekologické a recyklované z bio odpadov kokosových škrupiniek a tak šetria životné prostredie. Viete, že ja milujem všetko, čo je drevené a tak som túto misku proste musela mať!
Okrem toho je každá jedinečná, či už svojim sfarbením alebo tvarom.
Starostlivosť o misku je jednoduchá. Treba dbať na to, aby sa nevkladala do chladničky, či mikrovlnky, aby sa do nej nedávali príliš horúce veci (preto ju používam iba na takéto kaše, či vychladené dezerty) a aby sa umývala pod tečúcou vodou nie v umývačke riadku.


Všetky ďalšie informácie nájdete na webe coconutme a tak isto aj na Instagrame @co.conutme či Facebooku Coconut Me.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *