Kaše · Raňajky · Všetky recepty

Ovsená kaša s jablkom a hruškou

Veľa krát som už mala pocit, že novú kašu nevymyslím, keďže my histaminici nemáme k dispozícii takú širokú škálu potravín. Avšak nakoniec sa vždy dokážem pohrať s chuťami a vznikne niečo chutné, výdatné a najmä zdravé.
Tentoraz som mala možnosť otestovať niektoré z rastlinných Alpro produktov, za čo by som touto cestou rada poďakovala 🙂
Ak človek nemá k dispozícii vlastný výrobník rastlinného mlieka, myslím si, že ich produkty sú vynikajúcou alternatívou pre všetkých alergikov. Teší ma, že sa vyrábajú aj takéto potraviny, pretože nie každý má možnosť spraviť si doma vlastné mliečko. Ja túto možnosť mám, no predsa občas siahnem aj po tom „krabicovom“. Najviac ale využívam ich perfektné rastlinné smotany, napríklad ryžovú, či kokosovú a občas si doprajem aj vanilkový puding 😉
Dnes som si z mandľového mlieka pripravila túto ovsenú kašu.

IMG_20160410_074515

Potrebujeme:
1 šálku mandľového mlieka
3 PL ovsených vločiek
1 PL mletých mandlí
1 ČL datľového sirupu
3-4 datle
pol jablka
pol hrušky
chia semienka

1. Vločky si opražíme na sucho asi 1-2 minutky.
2. Zalejeme mliekom a necháme chvíľu variť.
3. Medzitým vykôstkujeme datle, nakrájame ich na menšie kúsky a nastrúhame jablko a hrušku.
4. Asi minútu pred dovarením pridáme do kaše mleté mandle a datle aby nám zmäkli.
5. Datľový sirup, jablko a hrušku pridávame až po odstavení z ohňa.
6. Poriadne kašu zamiešame aby sa nám chute spojili.
7. Kašu na záver posypeme chia semienkami a ozdobíme podľa chuti.

IMG_20160410_074619

IMG_20160410_074603

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *