Home Hlavné jedlá Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

written by hitjezdravozit 1. mája 2016
Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

Milujem ľahké obedy! A hoci na prvý pohľad vyzerá tento úplne obyčajne, chutí skvelo a k tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí, keďže je sezóna špargle a tak isto sa začínajú rozrastať bylinky. Tento rok som si ich niekoľko zasadila na balkón. Je skvelé, keď máte po ruke čerstvé bylinky rôznych druhov. Dnes som využila iba tymian, no nájde sa u mňa aj pažítka, 2 druhy petržlenu, bazalka, oregano, mäta, medovka, saturejka, šalvia a ďalšie. Dokopy mám asi 12 druhov a veľmi sa z nich teším 🙂

IMG_20160430_114358

Potrebujeme:
2 väčšie batáty
špargľu
tymian
2 strúčiky cesnaku
kokosový olej
cesnak

1. Batáty umyjeme a prerežeme si ich na polky. Ak sú príliš veľké, tak ako boli moje, dáme ich na štvrťky.
2. Kokosový olej zmiešame s pretlačeným cesnakom a potrieme ním batáty.
3. Osolíme ich a posypeme čerstvym tymianom.
4. Pečieme asi 30 min.
5. Špargľu uvaríme v osolenej vode (asi 4-5 minút).

11216814_10207770959609547_7261719804785221118_n

Obed, ktorý je v podstate z dvoch ingrediencií, je rýchlo hotový a najmä veľmi zdravý 😉 Mňam!

11216814_10207770959609547_7261719804785221118_nm

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Viki 15. júna 2016 at 10:32

Úžasný recept ??☺

Reply
hitjezdravozit 16. júna 2016 at 19:47

Ďakujem pekne 🙂

Reply

Okomentuj