Hlavné jedlá · Vegan · Všetky recepty

Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

Milujem ľahké obedy! A hoci na prvý pohľad vyzerá tento úplne obyčajne, chutí skvelo a k tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí, keďže je sezóna špargle a tak isto sa začínajú rozrastať bylinky. Tento rok som si ich niekoľko zasadila na balkón. Je skvelé, keď máte po ruke čerstvé bylinky rôznych druhov. Dnes som využila iba tymian, no nájde sa u mňa aj pažítka, 2 druhy petržlenu, bazalka, oregano, mäta, medovka, saturejka, šalvia a ďalšie. Dokopy mám asi 12 druhov a veľmi sa z nich teším 🙂

IMG_20160430_114358

Potrebujeme:
2 väčšie batáty
špargľu
tymian
2 strúčiky cesnaku
kokosový olej
cesnak

1. Batáty umyjeme a prerežeme si ich na polky. Ak sú príliš veľké, tak ako boli moje, dáme ich na štvrťky.
2. Kokosový olej zmiešame s pretlačeným cesnakom a potrieme ním batáty.
3. Osolíme ich a posypeme čerstvym tymianom.
4. Pečieme asi 30 min.
5. Špargľu uvaríme v osolenej vode (asi 4-5 minút).

11216814_10207770959609547_7261719804785221118_n

Obed, ktorý je v podstate z dvoch ingrediencií, je rýchlo hotový a najmä veľmi zdravý 😉 Mňam!

11216814_10207770959609547_7261719804785221118_nm

2 thoughts on “Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *