Články

Prvý krát mimo domu od zistenia HIT

Od kedy mi diagnostikovali HIT, väčšinu času som strávila doma. Samozrejme bola som na kratších cestách,ktoré som riešila buď hladovkou (pár hodín sa dá zvládnuť) alebo som si zobrala surovú mrkvu, kukuričné sucháre, či domáce indické placky čapati, ktoré si často robievam, lebo sú chutné,  nízkohistamínové a rýchlo hotové.

Tento týždeň som však musela ísť pracovne na dva dni do Košíc. Trochu som sa zo začiatku obávala, ako to zvládnem, no nakoniec som sa poriadne vyzbrojila a prvý krát si kúpila aj Daosin.
Približne pred dvoma týždňami som vyskúšala vzorku, ktorú mi dala moja lekárka a nemala som žiaden problém!
Tým pádom som nemala strach použiť ho znovu a asi aj vďaka nemu som zvládla tieto dva dni úplne bezproblémovo.
Dala som si každý deň jeden pred hlavným jedlom a ostatné som naďalej riešila diétne. Síce bola taška s jedlom, ktorú som si zo sebou vzala, väčšia ako tá, v ktorej som mala oblečenie a hygienické potreby, no s touto diagnózou to už asi tak nejak chodí 😛

Takto to vyzeralo, keď som sa vybalila v hotelovej izbe 😀
12316395_10206675046372401_1536785801072154612_n

Čo sa týka obedov, snažila som sa predsa len zvoliť menej histamínové jedlá. Daosin-nedaosin, nechcela som riskovať s paradajkovými cestovinami, špenátom, či segedínskym gulášom napriek tomu, že ich milujem. Kebyže som doma, určite si dám jedlo, na ktoré mám chuť a za iných okolností by sme ho s našou diagnózou nemohli, avšak tu som mala taký zdravý rešpekt. Predsa len som v cudzom meste, stovky kilometrov od domova a nechcela som stráviť hodiny na záchode v hotelovej izbe. A tak som zvolila tieto dve jedlá:

Ako prvé som si dala zapečené kuracie mäsko s brokolicou a syrom (pozn. po  čase ten som ešte vtedy akosi riskla), no a neodolala som hranolkám 😛
Druhé bolo ešte trošku diétnejšie – bravčové a kuracie mäso na grile so šalátom. Avšak šalát mi slečna stihla obliať nejakým dressingom, ktorý bol podotknem vynikajúci, no kyslastý a to znamená, že za iných okolností pre nás určite nevhodný.
S Daosinom som ale nemala strach 🙂
Zo začiatku som premýšľala aj nad tým, že by som si ho nedala a dám si naozaj taký nejaký obed, ktorý by neobsahoval zakázané potraviny, no už len slnečnicový olej na ktorom varia (lebo pochybujem, že varia na kokosovom 😀 ) nie je najlepšou voľbou, takže najmúdrejšie bolo neriskovať.

Takto som tie dva dni zvládla úplne v pohode a teraz môžem pokračovať vo svojej nízkohistamínovej diéte. Ale asi iba do Vianoc, lebo kto by nechcel papať svoje obľúbené vianočné pochúťky? 😉

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *