Hlavné jedlá · Rýchlo a jednoducho · Vegan · Všetky recepty

Pšenovo-hubové „rizoto“

Jedno z mojich obľúbených jedál, ktoré si robím veľmi často. Je vhodné pre celiatikov, histaminikov, bezmliečnych i vegánov.

Potrebujeme:
1 pohár pšena
hrsť sušených hríbov
čerstvé šampiňóny
1 cibuľu
1-2 strúčiky cesnaku
kokosový olej
ryžovú smotanu Alpro
soľ
galgant

IMG_20160106_113432m

Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a pridáme sušené hríby, ktoré sme pred tým na pár minút namočili do vody. Chvíľu ich dusíme a až potom pridáme šampiňóny. Osolíme ich aby pustili šťavu a necháme trochu zmäknúť. Následne pridáme pšeno, ktoré zalejeme dvojnásobkom vody. Mali by sme mať všetko pekne ponorené. Varíme asi 15 minút. Občas premiešame.
Potom prilejeme ryžovú smotanu, pridáme cesnak, galgant a podľa potreby ešte soľ a varíme ďalších 10-15 minút kým je pšeno hotové.

Dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *