Domov Hlavné jedlá Pšenovo-hubové “rizoto”

Pšenovo-hubové “rizoto”

autor: hitjezdravozit 9. januára 2016
Pšenovo-hubové "rizoto"

Jedno z mojich obľúbených jedál, ktoré si robím veľmi často. Je vhodné pre celiatikov, histaminikov, bezmliečnych i vegánov.

Pšenovo-hubové "rizoto"

Potrebujeme:
1 pohár pšena
hrsť domácich sušených hríbov
čerstvé šampiňóny
1 cibuľu
1-2 strúčiky cesnaku
olivový olej
ryžovú smotanu Alpro (alebo ak tolerujete mliečne, použite klasickú smotanu na varenie)
soľ
galgant

 

1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a pridáme sušené hríby, ktoré sme pred tým na pár minút namočili do vody.
2. Chvíľu ich dusíme a až potom pridáme šampiňóny. Osolíme ich aby pustili šťavu a necháme trochu zmäknúť.
3. Následne pridáme pšeno, ktoré zalejeme dvojnásobkom vody. Mali by sme mať všetko pekne ponorené.
4. Varíme asi 15 minút. Občas premiešame.
5. Potom prilejeme ryžovú smotanu, pridáme pretlačený cesnak, galgant a podľa potreby ešte soľ a varíme ďalších 10-15 minút kým je pšeno hotové.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.