Hlavné jedlá · Šaláty · Vegan

Quinoa šalát

Pomaly ale isto sa nám blíži leto a vtedy človek často nemá chuť na teplú stravu. Avšak šalátové listy, strúhaná mrkva či pár reďkoviek vás poriadne nezasýtia. Vyskúšajte šalát, ktorý bude obsahovať všetky potrebné živiny pre váš organizmus a napriek tomu, že v ňom nájdete aj varené prvky je ľahký a osviežujúci 😉 Môžete si ho dopriať na obed i na večeru a ak vám nevadí pár hodín odstáta, studená quinoa a zeleninka, pokojne si ho pripravte aj zo sebou do práce.


Potrebujeme:
pol pohára quinoi (ja som dala zmes červenej aj bielej)
za hrsť adzuki fazule
1 cuketu
1 fenikel
ľadový šalát
poľníček
1 uhorku
klíčky podľa obľuby
medvedí cesnak (nemusí byť, ak už nezoženiete)
himalájsku soľ
galgant
čerstvú bazalku
olivový olej

1. Adzuki fazuľu na 4 hodinky namočíme a potom ju uvaríme v osolenej vode domäkka.
2. Quinou prepláchneme a dáme variť so soľou a štipkou galgantu.
3. Na panvici rozohrejeme olivový olej. Fenikel a cuketu nakrájame na malé kocky a bazalku nasekáme nadrobno.
4. Najprv do panvice pridáme fenikel, pretože sa trošku dlhšie varí a po pár minutách pridáme aj cuketu a trošku soli. Môžeme mierne podliať vodou, no cuketa pustí šťavu tak či tak. Na záver dochutíme čerstvou bazalkou.
5. Kým sa nám všetko varí, natrháme si do veľkej misy šalát, pridáme poľníček a uhorku nakrájanú na približne rovnaké kocky ako zelenina, ktorú varíme.
6. Keď je všetko dovarené, zmiešame to dokopy so šalátom a podávame posypané klíčkami a medvedím cesnakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *