Hlavné jedlá · Rýchlo a jednoducho · Vegan · Všetky recepty

Rýchle pšeno s cuketou a rukolou

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila túto zdravú obilninu, ktorá je bezlepková, ľahko stráviteľná a veľmi výživná. Obsahuje veľa železa, neprekysľuje organizmus, odháňa únavu a depresie, zlepšuje obranyschopnosť organizmu a pomáha aj pri žalúdočných ťažkostiach. Z toho prirodzene vyplýva, že pšeno je pre nás veľmi vhodné, čo potvrdzuje aj švajčiarsky zoznam, v ktorom je zastúpené číslom NULA 😉

Potrebujeme:
pol pohára pšena
1 cuketu
za hrsť rukoly
cibuľu
kokosový olej
soľ
galgant
vodu

Na panvici si rozohrejeme kokosový olej, pridáme cibuľku a osmažíme ju do sklovita. Medzitým si prepláchneme pšeno studenou vodou a následne ho pridáme do panvice. Zalejeme 1,5 násobkom vody, prikryjeme a necháme variť 5-10 minút.
Cuketu nakrájame na kocky a pridáme ju k pšenu. Dochutíme galgantom a varíme ďalších 10 minút.
Rukolu si umyjeme, natrháme na menšie kúsky a pridáme ju k pšenu, až keď ho stiahneme z ohňa. Poriadne zamiešame a môžeme podávať 🙂

12548847_10206992080458055_2652284510581955156_nm.jpg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *