Koláče, torty · Všetky recepty

Sladké pokušenie s granátovým jabkom

Veľmi jednoduchá, no o to lepšia tortička, ktorou určite nič nepokazíte pri návšteve ktoréhokoľvek histaminika 😉 Dala som jej názov „sladké pokušenie“, pretože by som ju pokojne dokázala zjesť aj na posedenie, takže vlastne pokúša moju pevnú vôľu odolať jej 😛 A pravdu povediac je aj sladšia ako ste možno bežne zvyknutí pri mojich receptoch. Ale občas si predsa aj my môžeme osladiť život viac než inokedy 😉
Okrem toho, že je výborná je obohatená o priaznivé účinky červených bobuliek granátového jablka. To je zväčša veľmi dobre tolerované, je plné antioxidantov a považujú ho aj za prírodné antihistaminikum. Určite vás zaujme jeho priaznivý účinok na črevo, kde redukuje zápal a upravuje trávenie.


Potrebujeme:
60g hladkej špaldovej múky
60g ovsenej múky
90g trstinového cukru
100g Ghee masla
3 vajcia
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
citrónovú kôru z polky chemicky neošetreného citróna
štipku himalájskej soli

1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha. Postupne prisypávame cukor a šľaháme ďalej.
2. Maslo vyložíme skôr aby nám zmäklo alebo si ho trochu ohrejme v mikrovlnke. Nemôže byť tvrdé.
3. Za neustáleho šľahania k bielkom pridáme po jednom žĺtky a následne po malých kúskoch maslo.
4. Šľaháme niekoľko minút.
5. Múky preosejeme a primiešame k nim prášok do pečiva.
6. Na záver do tekutej zmesi vmiešame citrónovú kôru a špachtlou zapracujeme múku.
7. Cesto vylejeme do formy priemeru 20cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme pri 170°C cca 25 minút.

Na polevu potrebujeme:
2 PL trstinového cukru
3 PL ryžového sirupu
1 PL citrónovej šťavy
2 PL vody
pol granátového jablka

1. Všetko okrem granátového jablka dáme do menšieho hrnca a varíme na miernom ohni kým sa nám nevytvorí hustejší sirup. Nazabudneme ho občas premiešať.
2. Keď je sirup dostatočne hustý, primiešame doňho granátové jablko a vylejeme na vrch tortičky.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *