Domov Eliminačná diéta Špaldové cestoviny (vhodné pri eliminačnej diéte)

Špaldové cestoviny (vhodné pri eliminačnej diéte)

autor: hitjezdravozit 14. novembra 2015
Špaldové cestoviny (vhodné pri eliminačnej diéte)

Tieto dva recepty sú až smiešne jednoduché, no po ryži, či zemiakoch som si na nich pochutnala akoby to boli najväčšie kulinárske špeciality 😀 Niekedy stačí zmeniť konzistenciu, inak nakrájať, či nastrúhať a hneď máte pocit, že papáte niečo nové. 😉

Špaldové cestoviny (vhodné pri eliminačnej diéte)

Tagliatelle s mrkvou
Do vody so soľou som si dala variť mrkvu a medzitým som si uvarila aj cestoviny. Keď bola mrkva mäkká rozmixovala som ju a zmiešala s cestovinami. Super rýchle, super dobré 😉 Na tento spôsob sú fakt diétne, čo je vhodné najmä zo začiatku. Cestoviny sú bezvaječné, čiže len zo špaldy, vody a zo soli. Po čase si samozrejme môžete pridať korenie podľa toho aké tolerujete, prípadne k mrkve zeler alebo inú vhodnú zeleninku.

Tagliatelle s cuketou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na kokosovom oleji si opražíme bielu cibuľku do sklovita. Cuketu nastrúhame na tenké pásiky a pridáme do panvice. Dusíme pár minút. Dochutíme galgantom* a zmiešame s cestovinami. Dobrú chuť 🙂

*Nie každý pozná galgant a preto by som vám ho, vrámci tohto článku, rada predstavila. Je totižto veľmi vhodnou náhradou pre nás histaminikov namiesto korenia, ktoré nie všetci tolerujú (samozrejme, ak je korenie kvalitné, po čase sa k nemu možno vrátiť). Okrem iného (srdcové slabosti, únava, slabosť krvného obehu, chrípka, menštruačné bolesti, horúčka) podporuje trávenie, pomáha pri ťažkostiach so žalúdkom a črevami, nadúvaní a nevoľnosti. Na Slovensku je známy aj pod menom “Alpínia liečivá”. Pochádza z Indonézie a podobá sa na zázvor. Čerstvý koreň má trošku pikantnejšiu chuť ako zázvor, no mleté korenie je jemnejšie a často ho v jedle ani nepocítite. Určite je však dobré keď si ho pridáte, najmä kvôli jeho účinkom na naše zdravie. 😉 U nás koreň dostanete iba v špecializovaných obchodoch, no práškové korenie už nájdete vo viacerých bio obchodoch i na internete. Vhodný je skoro do všetkého. Ja ho pridávam do polievok, na ryžu, quinou, mäso… Určite odporúčam zaobstarať si ho! 😉
05 glalanhildi galgantwurzel-gemahlen

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.