Home Raňajky Špaldové wafle

Špaldové wafle

written by hitjezdravozit 17. novembra 2016
Špaldové wafle

Konečne môžem využívať svoj nový waflovač, ktorý sme kúpili tesne pred odchodom do Škótska. Tak som sa už tešila ako ho vyskúšam a niektorý deň som si veru privstala a takéto super “hotelové raňajky” 😛 A prečo hotelové? No lebo denno-denne ich mať určite nebudeme. Veď si priznajme, komu by sa chcelo každé ráno vypekať wafle? 😀
Napriek tomu, že ja raňajkovú ovsenú kašu veľmi nerada mením za niečo iné, pochutnala som si 🙂 Spravila som v podstate taký základný recept, no určite sa chystám vyskúšať aj nejaké ochutené.

wafle-1

Potrebujeme:
100 g polohrubej špaldovej múky
50 g hladkej špaldovej múky
1 vajce
50 g rastlinného masla
1 ČL kokosového cukru
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
150-200 ml ryžového mlieka
štipka soli
kokosový olej (na potretie)

1. Bielok oddelíme od žĺtku a vyšľaháme z neho sneh.
2. V miske zmiešame múky, cukor, prášok do pečiva, žĺtok, soľ a prilejeme roztopené maslo (nie horúce). Cesto rozmixujeme mixérom.
3. Prilejeme 150 ml mlieka a ďalej mixujeme.
4. Do zmesi vmiešame sneh z bielka. Mne sa zdalo 150 ml mlieka málo a tak som ešte priliala ďalších 50 a premixovala cesto ešte raz. Vtedy sa mi vytvorila požadovaná konzistencia s ktorou som bola spokojná.
4. Wafľovač trochu potrieme kokosovým olejom, aby sa nám cesto nepripieklo a wafle sa ľahko vyberali.
5. Keď je wafľovač rozohriaty, pomaly nalievame cesto. Ja som dávala asi 1 a pol PL na jednu platničku.
6. V návode píšu, že wafle sú po 3-4 minutach hotové, mne sa však za ten čas zdali príliš bledé, takže som ich piekla asi 6 minút.

wafle-2

Podávajte s čímkoľvek. Ja som si ich dala tentoraz vrámci raňajok iba s medom 🙂

wafle-3
Pre bezlepkovú verziu klik SEM 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Okomentuj