Domov Raňajky Špaldové wafle

Špaldové wafle

autor: hitjezdravozit 17. novembra 2016
Špaldové wafle

Konečne môžem využívať svoj nový waflovač, ktorý sme kúpili tesne pred odchodom do Škótska. Tak som sa už tešila ako ho vyskúšam a niektorý deň som si veru privstala a takéto super “hotelové raňajky” 😛 A prečo hotelové? No lebo denno-denne ich mať určite nebudeme. Veď si priznajme, komu by sa chcelo každé ráno vypekať wafle? 😀
Napriek tomu, že ja raňajkovú ovsenú kašu veľmi nerada mením za niečo iné, pochutnala som si 🙂 Spravila som v podstate taký základný recept, no určite sa chystám vyskúšať aj nejaké ochutené.

wafle-1

Potrebujeme:
100 g polohrubej špaldovej múky
50 g hladkej špaldovej múky
1 vajce
50 g rastlinného masla
1 ČL kokosového cukru
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
150-200 ml ryžového mlieka
štipka soli
kokosový olej (na potretie)

1. Bielok oddelíme od žĺtku a vyšľaháme z neho sneh.
2. V miske zmiešame múky, cukor, prášok do pečiva, žĺtok, soľ a prilejeme roztopené maslo (nie horúce). Cesto rozmixujeme mixérom.
3. Prilejeme 150 ml mlieka a ďalej mixujeme.
4. Do zmesi vmiešame sneh z bielka. Mne sa zdalo 150 ml mlieka málo a tak som ešte priliala ďalších 50 a premixovala cesto ešte raz. Vtedy sa mi vytvorila požadovaná konzistencia s ktorou som bola spokojná.
4. Wafľovač trochu potrieme kokosovým olejom, aby sa nám cesto nepripieklo a wafle sa ľahko vyberali.
5. Keď je wafľovač rozohriaty, pomaly nalievame cesto. Ja som dávala asi 1 a pol PL na jednu platničku.
6. V návode píšu, že wafle sú po 3-4 minutach hotové, mne sa však za ten čas zdali príliš bledé, takže som ich piekla asi 6 minút.

wafle-2

Podávajte s čímkoľvek. Ja som si ich dala tentoraz vrámci raňajok iba s medom 🙂

wafle-3
Pre bezlepkovú verziu klik SEM 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.