Palacinky · Všetky recepty

Špaldovo-ryžové palacinky

Palacinky musia byť na mojom stole aspoň raz za dva týždne. Dajú sa spraviť na toľko rôznych spôsobov, môžete si ich dopriať na raňajky, ako dezert alebo dokonca hlavné jedlo s nejakou hustou polievkou. 


Potrebujeme
(asi na 8ks):
110 g špaldovej múky
40 g ryžovej múky
150 ml mandľového mlieka
100 ml minerálky
2 vajcia
štipka soli
1-2 ČL agáve (podľa chuti)

Zmiešame si múky, pridáme štipku soli a prilievam striedavo mandľové mlieko s minerálkou. Metličkou na šľahanie miešame aby sme nemali hrudky a postupne pridáme vajíčka. Vymiešame si hladké cesto a na záver pridáme trochu agáve. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, prilejeme ešte trochu minerálky.

Pozn. Pre bezlepkovú variantu použijeme čisto ryžovú múku a pridáme štipku bezfostfátového prášku do pečiva.

Dnes som si ich naplnila domácim marhuľovým džemom bez konzervantov a mletým makom bez cukru. Na záver som ich ešte trošičku poliala agáve a dozdobila. To bola dobrota 🙂

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *