Home Bezlepkové recepty Tekvicové keksíky

Tekvicové keksíky

written by hitjezdravozit 21. februára 2017
Tekvicové keksíky

Chýba vám občas slané chrumkanie pred telkou alebo len máte pocit, že jete viac sladkého než slaného? Aj ja som tento pocit mávala. A tak som začala experimentovať s múkami, pričom najviac ma k tomu inšpirovala mamina, ktorá je v týchto slaných keksíkoch ako ryba vo vode 😉 Ja napečiem sladké, ona slané a potom si ich vymieňame. To je asi výhoda dvoch histaminičiek v rodine 😛 Dnes sme pre vás spoločne pripravili tieto tekvicové keksíky.

slané keksíky 1

Potrebujeme:
100g pohánkovej múky
50g kukuričnej múky
50g pšenovej múky
50g ryžovej múky
30g tekvicovej múky
1 ČL himalájskej soli
1/2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
8 PL rastlinného mlieka (najlepšie by bolo ovsené alebo ryžové)
1 žĺtok/1 bielok
60 g kokosového oleja izbovej teploty (nie rozpusteného)

1. Zmiešame všetky múky so soľou a práškom do pečiva.
2. Pridáme žĺtok, rastlinné mlieko a kokosový olej a vypracujeme cesto.
3. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska.
4. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vaječným bielkom.
5. Keksíky pečieme cca 15min pri 180°C.

slané keksíky 3
slané keksíky 4
slané keksíky 2

Mohlo by sa vám páčiť aj

4 komentáre

Veronika 24. februára 2017 at 22:42

Vyzerá to super, čím by sa dala vhodne nahradiť kukuričná múka?

Reply
hitjezdravozit 24. februára 2017 at 23:04

Ďakujem Veronika 🙂 Skúste dať namiesto kukuričnej viac pšenovej 🙂

Reply
Veronika 26. februára 2017 at 20:41

Dala som trochu viac ryžovej a pšenovej. Ďakujem, sú vynikajúce 🙂

Reply
hitjezdravozit 27. februára 2017 at 11:01

Tak to sa teším 🙂 Pekný dník!

Reply

Okomentuj