Warning: Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive in /nfsmnt/hosting1_1/9/e/9ecd4629-8891-4b65-94f7-5805484ac23d/hitjezdravozit.sk/web/wp-content/plugins/w3-total-cache/SystemOpCache_Core.php on line 13
Tekvicové keksíky | Hit je zdravo žiť
Home Bezlepkové recepty Tekvicové keksíky

Tekvicové keksíky

written by hitjezdravozit 21. februára 2017
Tekvicové keksíky

Chýba vám občas slané chrumkanie pred telkou alebo len máte pocit, že jete viac sladkého než slaného? Aj ja som tento pocit mávala. A tak som začala experimentovať s múkami, pričom najviac ma k tomu inšpirovala mamina, ktorá je v týchto slaných keksíkoch ako ryba vo vode 😉 Ja napečiem sladké, ona slané a potom si ich vymieňame. To je asi výhoda dvoch histaminičiek v rodine 😛 Dnes sme pre vás spoločne pripravili tieto tekvicové keksíky.

slané keksíky 1

Potrebujeme:
100g pohánkovej múky
50g kukuričnej múky
50g pšenovej múky
50g ryžovej múky
30g tekvicovej múky
1 ČL himalájskej soli
1/2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
8 PL rastlinného mlieka (najlepšie by bolo ovsené alebo ryžové)
1 žĺtok/1 bielok
60 g kokosového oleja izbovej teploty (nie rozpusteného)

1. Zmiešame všetky múky so soľou a práškom do pečiva.
2. Pridáme žĺtok, rastlinné mlieko a kokosový olej a vypracujeme cesto.
3. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska.
4. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vaječným bielkom.
5. Keksíky pečieme cca 15min pri 180°C.

slané keksíky 3
slané keksíky 4
slané keksíky 2

Mohlo by sa vám páčiť aj

6 komentárov

Veronika 24. februára 2017 at 22:42

Vyzerá to super, čím by sa dala vhodne nahradiť kukuričná múka?

Reply
hitjezdravozit 24. februára 2017 at 23:04

Ďakujem Veronika 🙂 Skúste dať namiesto kukuričnej viac pšenovej 🙂

Reply
Veronika 26. februára 2017 at 20:41

Dala som trochu viac ryžovej a pšenovej. Ďakujem, sú vynikajúce 🙂

Reply
hitjezdravozit 27. februára 2017 at 11:01

Tak to sa teším 🙂 Pekný dník!

Reply
Gabriela 16. februára 2019 at 21:56

Preco sa volaju tekvicove ked tejto muky je v nich najmenej zo vsetkych? 😀

Reply
hitjezdravozit 19. februára 2019 at 14:57

Z týchto druhov múk (ako tekvicová, sezamová, ľanová…) stačí dať málo a aj tak dodajú keksíkom špecifickú chuť. 😉

Reply

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top