Hlavné jedlá · Všetky recepty

Tilapia so zeleninovým pyré

Keďže ryby som vždy milovala, aspoň raz za čas si ich doprajem aj teraz. Samozrejme, že sa snažím o to, aby boli čerstvé, no nie vždy sa to podarí a vtedy to riešim Daosinom. Vyhýbam sa obchodným rybám typu pangasius a po pravde už aj lososa som dávno nemala, lebo ja týmto obchodným proste neverím. Väčšinou teda mám rybu po známostiach.
K dnešnej rybe som si vymyslela aj nové, trochu netradičnejšie zeleninové pyré. Myslím si, že sa vydarilo na výbornú 😉


Potrebujeme:
1 veľkú kvaku
1 batát
4-5 tobinamburov
1 PL ghee masla
citrónovú trávu
himalájsku soľ
tilapiu
múku z hnedej ryže
galgant
kokosový olej
cuketu

1. Zeleninu očistíme a nakrájame. Cuketu na kolieska, bude iba ako príloha a ostatné na kocky.
2. Pridáme ich do panvice na rozohriate ghee maslo, osolíme, posypeme citrónovou trávou a zalejeme trochou vody.
3. Zeleninu dusíme do zmäknutia, kým sa odparí voda a následne rozmixujeme na pyré.
4. Cuketu iba podusíme s trochou soli.
5. Múku zmiešame so štipkou galgantu. Rybu umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v múčnej zmesi.
6. Vypekáme ju na kokosovom oleji do zlatista.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *