Hlavné jedlá · Vegan · Všetky recepty

Rozmarínové pšeno s mrkvou

Potrebujeme:
1 šálku pšena
1 vetvičku čerstvého rozmarínu
cibuľu
2-3 mrkvy
kokosový olej
ryžovú smotanu
soľ
kurkumu
galgant

Na kokosovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme vetvičku rozmarínu, občas premiešame a necháme aby sa rozľahla jeho chuť aj vôňa. Vyberieme vetvičku a pridáme mrkvu nakrájanú na tenké plátky (krájala som na strúhadle, nie ručne, inak by boli hrubé). Chvíľu dusíme a následne pridáme pšeno, ktoré sme si predtým prepláchli studenou vodou. Zalejeme jeden a pol násobkom vody a necháme variť pod pokrievkou. Asi po 10 minutách pridáme galgant, kurkumu a soľ a varíme ďalej ďalších 8-10 minút kým pšeno nezmäkne. Po tomto čase pridáme pol šálky ryžovej smotany, poriadne zamiešame a varíme ešte pár minút aby sa nám spojili všetky chute.

IMG_20160211_173718
IMG_20160211_173723m

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *