Home Keksy, sušienky Vanilkovo-citrónová láska

Vanilkovo-citrónová láska

written by hitjezdravozit 9. februára 2018
Vanilkovo-citrónová láska

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok a napriek tomu, že môj muž HIT nemá, zdieľame spoločné stravovacie návyky. Či už ide o akúkoľvek zeleninu, pšeno, quinou, zemiakový prívarok alebo nízkohistamínové alternatívy sladkostí. Samozrejme tie má najradšej. 😉 Nehovorím, že mu sem tam nespravím aj jeho obľúbený citrónový cheesecake, no sama som prekvapená ako mu chutia aj moje sladkosti. Pomaly ich budem musieť schovávať, pretože v poslednej dobe keď si niečo napečiem, nevydrží mi to ani dva dni. 😀 Presne tak to bolo aj pri týchto chrumkavých keksíkoch. Za krátky čas som ich musela robiť znovu. Ale nevadí, recept som vám ešte aj tak nenapísala a aspoň som si mohla odskúšať moju novú formičku od formickaren.sk, ktorú mi pri príležitosti blížiaceho sa Valentína vyrobili na mieru. Ak máte záujem aj vy o formičku s vlastným dizajnom alebo romantickým venovaním, neváhajte ich kontaktovať (ak si spomínate, od nich som mala aj krásne vianočné formičky na medovníky).

Potrebujeme:
100g hladkej špaldovej múky
50g múky z hnedej ryže
30g pohánkovej múky
1 vajce
60g masla (môžete použiť aj rastlinné)
70g práškového trstinového cukru (ak nemáte mlynček na zomletie, minule som v jednom bio obchode objavila už zomletý)
1 vanilkový struk
kôru z chemicky neošetreného citróna

1. Všetky ingrediencie pridáme do kuchynského robota a vypracujeme cesto.
2. Odložíme ho na 2 hodinky do chladničky.
3. Rúru si predhrejeme na 180°C.
4. Z cesta vykrajujeme srdiečka alebo akékoľvek tvary, prípadne ich môžeme aj opečiatkovať.
5. Pečieme 10-11 minút.

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Vlaďka 1. októbra 2018 at 11:10

Ahoj, mala by som takú otázočku 1)ako presne používaš vanilkový struk? 2)len jeho dužinu do koláčikov, alebo ho cely, sušený rozomelies? Ďakujem za odpoveď 😊

Reply
hitjezdravozit 5. októbra 2018 at 12:55

Ahoj, používam iba dužinu, ale potom ten vyškrabkaný struk nezahadzujem. Mám sklenú fľaštičku, v ktorej mám trstinový cukor s týmto strukom a tak si vlastne vyrábam vlastný vanilkový. 🙂

Reply
Hit je zdravo žiť
Vyberte svoju menu
EUR Euro