Dezerty · Palacinky · Raňajky · Vegan · Všetky recepty

Vegan banánové lievance

Lievance, palacinky či wafle sú tak vďačným jedlom pre histaminikov. Či už ide o raňajky, olovrant ale občas si ich doprajem aj na obed, keď mám napríklad hustú polievku. Sú raz dva hotové, môžete si ich so sebou vziať aj do práce, či na desiatu do školy a dajú sa pripraviť na neskutočne veľa spôsobov.
Receptov tu už mám niekoľko a uvedomila som si, že som ešte nikdy nerobila vegan banánové. Na internete sú veľmi populárne tie z 3 ingrediencií, no ja som zato tými ingredienciami až tak nešetrila. 😉 Spravila som ich vlastne úplne náhodou keď som po dvoch týždňoch prišla domov a nemala som doma vajíčka. Banán je totižto šikovnou náhradou za vajcia. A vôbec nemusí byť hnedý. Tento môj bol tiež pekný žltučký a dal sa v pohode popučiť.
Z tejto dávky vyšlo cca 7 lievančekov.


Potrebujeme:
1,5 banána (polovička zostane na dekoráciu)
150g zomletých ovsených vločiek na múku*
200-250ml mandľového mlieka (väčšinou prilievam od oka)
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
1 ČL medu
1 ČL hroznového oleja

*pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové ovsené vločky

1. Banán popučíme vidličkou.
2. Pridáme k nemu zomleté ovsené vločky zmiešané s práškom do pečiva, med a hroznový olej.
3. Mlieko prilievame podľa potreby aby nám vzniklo lievancové cesto (ani riedke ani príliš husté).
4. Ak máte kvalitnú panvičku, nemusíte ju potrieť olejom a lievance sa vám krásne vypečú.
5. Podávame s čímkoľvek. Ja som tentoraz zvolila mandľové maslo, ovocie a trochu medu na vrch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *