Home Vegan recepty Vegánska banánová zmrzlina

Vegánska banánová zmrzlina

written by hitjezdravozit 10. septembra 2016
Vegánska banánová zmrzlina

Angličania ju nazývajú aj “nice cream”, keďže je to zmrzlina skoro úplne bez všetkého, čo by mohlo spôsobovať alergiu (bez mliečna, bezlepková a ak nemáte problém s banánmi, tak aj nízkohistamínová). Dá sa spraviť na milion spôsobov a jeden taký som vám chcela prispieť ešte pred tým, než skončí leto 😀 Ja ho síce nemám už pár mesiacov, no napriek tomu som si na tejto dobrote veľmi pochutnala! Ani by som nepovedala, že sa zmrzlina skutočne dá spraviť iba z banánov. A ona je naozaj krémová, osviežujúca, proste zmrzlinovááá 🙂 Dá sa spraviť aj s rastlinnou smotanou, mliekom, rôznymi iným druhmi ovocia, no ja som na začiatok zvolila taký jednoduchý základ a kombináciu, ktorá k sebe proste neskutočne pasuje. Verím, že ju vyskúšate 😉

banana-nice-cream

Potrebujeme:
2 banány
2-3 ČL arašidového masla
pár lieskovcov alebo iných orieškov, ak ich netolerujete

1. Banán nakrájame na kolieska a odložíme na pár hodín do mrazničky. Môžete ho vložiť aj celý so šupkou, no budete mať o to ťažšiu “prácu”, keďže šupka nejde dole len tak, musíte ju zosekávať nožom 😀 Áno, presne tak som to po prvý krát robila aj ja a už som sa poučila!
2. Zmrznutý banán dajte do mixéra a premixujte aby sa začal lámať a naberať krémovú konzistenciu.
3. Pridajte arašidové maslo, ešte pár krát premixujte, ale pozor, nie príliš aby sa vám banán úplne neroztopil.
4. Môžete pridať pár lieskovcov aj k zmrzline a rozmixovať, alebo ju iba ozdobiť.
5. Do misky naberajte zmrzlinu lyžicou a uvidíte, že bude mať skutočne tvar zmrzlinového kopčeku.
6. Pre krajšiu fotku som zmrzlinku ešte posypala mojim ochutenými, arašidovými ovsenými vločkami.

banana-nice-cream-2
Na tento recept som použila mixér, ktorý máme v reštauráci 😛 Tyčový by na to asi neposlúžil 🙁 Musí byť trošku kvalitnejší, pretože tvrdý, zmrznutý banán len tak nerozmixujete hocičím.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Vyberte svoju menu
EUR Euro