Vegan · Všetky recepty · Zmrzlina

Vegánska banánová zmrzlina

Angličania ju nazývajú aj „nice cream“, keďže je to zmrzlina skoro úplne bez všetkého, čo by mohlo spôsobovať alergiu (bez mliečna, bezlepková a ak nemáte problém s banánmi, tak aj nízkohistamínová). Dá sa spraviť na milion spôsobov a jeden taký som vám chcela prispieť ešte pred tým, než skončí leto 😀 Ja ho síce nemám už pár mesiacov, no napriek tomu som si na tejto dobrote veľmi pochutnala! Ani by som nepovedala, že sa zmrzlina skutočne dá spraviť iba z banánov. A ona je naozaj krémová, osviežujúca, proste zmrzlinovááá 🙂 Dá sa spraviť aj s rastlinnou smotanou, mliekom, rôznymi iným druhmi ovocia, no ja som na začiatok zvolila taký jednoduchý základ a kombináciu, ktorá k sebe proste neskutočne pasuje. Verím, že ju vyskúšate 😉

banana-nice-cream

Potrebujeme:
2 banány
2-3 ČL arašidového masla
pár lieskovcov alebo iných orieškov, ak ich netolerujete

1. Banán nakrájame na kolieska a odložíme na pár hodín do mrazničky. Môžete ho vložiť aj celý so šupkou, no budete mať o to ťažšiu „prácu“, keďže šupka nejde dole len tak, musíte ju zosekávať nožom 😀 Áno, presne tak som to po prvý krát robila aj ja a už som sa poučila!
2. Zmrznutý banán dajte do mixéra a premixujte aby sa začal lámať a naberať krémovú konzistenciu.
3. Pridajte arašidové maslo, ešte pár krát premixujte, ale pozor, nie príliš aby sa vám banán úplne neroztopil.
4. Môžete pridať pár lieskovcov aj k zmrzline a rozmixovať, alebo ju iba ozdobiť.
5. Do misky naberajte zmrzlinu lyžicou a uvidíte, že bude mať skutočne tvar zmrzlinového kopčeku.
6. Pre krajšiu fotku som zmrzlinku ešte posypala mojim ochutenými, arašidovými ovsenými vločkami.

banana-nice-cream-2
Na tento recept som použila mixér, ktorý máme v reštauráci 😛 Tyčový by na to asi neposlúžil 🙁 Musí byť trošku kvalitnejší, pretože tvrdý, zmrznutý banán len tak nerozmixujete hocičím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *