Koláče, torty · Všetky recepty

Veľkonočný baranček

Veľkonočné tradície sa už možno nedodržiavajú tak, ako kedysi, ale myslím si, že čo-to sa napriek tomu v mnohých rodinách zachovalo 🙂 Napríklad taký veľkonočný baranček. Tradičný bol asi ten z kysnutého cesta, no ja som pre vás tentoraz pripravila samozrejme nízkohistamínovú verziu bez droždia 😉

Prajem vám všetkým krásne sviatky plné oddychu a rodinnej pohody! ❤????


Potrebujeme:
3 vajcia
50g špaldovej múky
20g gaštanovej múky
20g múky z hnedej ryže
70g trstinového cukru
30g ghee masla
vanilkový struk
štipka himalájskej soli

1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Postupne k nim zašľaháme aj cukor a vyškrabané vnútro vanilkového struku.
3. Múky zmiešame v malej miske a  roztopené ghee maslo vyšľaháme so žĺtkami.
4. K bielkom striedavo primiešame žĺtkovú zmes a preosiate múky.
5. Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou.
6. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180°C cca 30-40 min (záleží aj od rúry).
7. Barančeka ozdobíme trstinovým cukrom zomletým na práškový a na očko použijeme hrozienka 🙂


Barančeka som piekla vo forme, ktorú som objavila v Kauflande a nie je príliš veľká (27,5 x 15 cm). Dávajte preto pozor na pomery! Ak máte väčšiu formu, musíte jej prispôsobiť dávku cesta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *