Home Bezlepkové recepty Zapekaná zelenina s Fetou

Zapekaná zelenina s Fetou

written by hitjezdravozit 18. júla 2017
Zapekaná zelenina s Fetou

Letná sezóna so sebou prináša nespočetné množstvo čerstvej zeleninky. Tak som prvý krát tento rok kúpila patizón a keďže mám dusenej a varenej zeleniny dosť počas pracovných dní, keď proste nemám k dispozícii nič iné ako ryžovar, rozhodla som sa zapiecť si ho. Kombinácie som vymyslela, ako inak, od oka. Vedela som, že tam chcem mať Fetu a paradajky (tie žlté a oranžové sú vhodné aj pre histaminikov) a ostatné som pridala podľa toho, čo som doma našla alebo čo sa mi tam hodilo. Vznikla dokonalá súhra chutí a ja by som dokázala zjesť celú zapekaciu misu pokojne aj sama 😀 Rozmýšľam, že si túto dobrotu spravím zas 😉

 

Potrebujeme:
1 patizón
1 karfiol
100g Fety
6 oranžových cherry paradajok
2 vajcia
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
tymián
bazalku
himalájsku soľ

1. Patizón ošúpeme, nakrájame, navrstvíme do zapekacej misy poliatej olejom a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 10 min.
2. Medzitým si uvaríme ružičky karfiolu a vajcia vymiešame so soľou.
3. Na patizón navrstvíme karfiol, medzi neho zapichneme cherry paradajky v celku a polejeme vajíčkom.
4. Zeleninu posypeme bylinkami, Fetou a vrch potrieme olivovým olejom rozmiešaným s pretlačeným cesnakom.
5. Pečieme cca 30 min. pri 180°C.

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 comment

Potraviny, ktoré by sme mali jesť v lete | Hit je zdravo žiť 15. augusta 2017 at 20:31

[…] jedlá, ktoré sú raz dva hotové alebo ktoré sa pečú/varia v jednom hrnci, napríklad ľahká zapekaná zeleninka. Pečivo si pečiem zásadne skoro ráno, keď ešte nie je také teplo a je pravda, že […]

Reply
Hit je zdravo žiť
Vyberte svoju menu
EUR Euro