Bezlepkové · Hlavné jedlá · Rýchlo a jednoducho · Všetky recepty

Zeleninová „čína“ so sezamom

Tento recept som nazvala „čínou“ kvôli ryžovým rezancom, no je to taká diétnejšie verzia, samozrejme bez sójovej omáčky. Dokonca som jej dala mierny arabský nádych.

cina 3

Potrebujeme:
ryžové rezance
červenú a žltú papriku
cuketu
3 vajíčka
cibuľu
kokosový olej
sezamový olej
Tahini sezamovú pastu
sezam
soľ
galgant

1. Ryžové rezance vopred namočíme do vlažnej vody aspoň na 1-2 hodinky.
2. Cibuľku a papriky nakrájame na tenké pásiky a cuketu na hrubšie.
3. Vo woku opražíme cibuľku na kokosovom oleji do sklovita, pridáme cuketu a osolíme aby pustila šťavu. Chvíľu povaríme.
4. Vajíčka rozšľaháme, osolíme a vlejeme do panvice.
5. Keď sa nám vajíčka uvaria, pridáme papriku a dusíme na miernom ohni približne 10 minút.
6. Zeleninu dochutíme galgantom, pokvapkáme asi 1 PL sezamového oleja a vmiešame aj 1-2 PL Tahini.
7. Medzitým si zlejeme rezance a pridáme ich do woku.
8. Povaríme ešte pár minút aby rezance zmäkli.
9. Na záver „čínu“ posypeme sezamom a podávame.

cina 1

Pozn. So sezamovým olejom aj s Tahini opatrne, aby vám jedlo nezhorklo.

cina 2

cina 4

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *