Bezlepkové · Keksy, sušienky · Vianoce · Všetky recepty

Zimtsterne

Klasické Zimtsterne avšak upravené podľa seba aby boli úplne vhodné aj pre nás 😉

Potrebujeme (asi na 40ks):
150g mletých mandlí
80g trstinového cukru (rozmixovaného na práškový)
1 bielok
1 ČL škorice

+ 1 bielok vyšľahané so 120g hnedého cukru na potretie

Mandle, cukor a škoricu si premiešame. Pridáme bielok a vypracujeme pevné cesto.
Pracovnú dosku si zakaždým posypeme trochou práškového trstinového cukru aby sa nám cesto nelepilo a vykrajujeme hviezdičky. Tie potom potierame vyšľahanými bielkami a dáme piecť pri 150°C na 10-15 min.

Hviezdičky sa mi nepripiekli, avšak tým, že som použila trstinový cukor sa bielok prirodzene sfarbil jemne dohneda. Netreba sa toho zľaknúť 🙂

Pozn.:
Netreba sa zľaknúť tých bielkov, keďže sú upečené! Nie je to ako pri medovníkoch, ktoré sa zdobia polevou zo surových bielkov.

IMG_20151213_152625n.jpg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *