Domov Pomazanky Batátová nátierka
Batátová nátierka

To, že na Silvestra nemôžeme obložené bagetky so šunkou, salámou, kyslou uhorkou a strúhaným syrom neznamená, že si nemôžeme pripraviť naše vlastné. A bude nám k tomu stačiť aj takáto jednoduchá nátierka. 😉


Batátová nátierka

Týmto receptom sa lúčim s rokom 2018 a teším sa na výzvy, ktoré prinesie ten nový. 🙂 Prajem vám krásny silvestrovský večer a všetko len to najlepšie v Novom rok 2019.  Najmä zdravie, pretože to je to najdôležitejšie, no samozrejme aby vás neopúšťala ani láska, šťastena a odhodlanie plniť si svoje sny.

Potrebujeme:
1 väčší batát
1 pohár urid dalu (125ml pohár)
2 PL ovsených vločiek
petržlen
mletý koriander
galgant
½ ČL tekvicového oleja
1 ČL oleja z hroznových jadier
soľ

1. Batát uvaríme v šupke a urid dal uvaríme vo vode s petržlenovou vňaťou.
2. Keď sú oba mierne vychladnuté, pridáme ich do mixéra spolu s ostatnými koreninami, vločkami, soľou a rozmixujeme do hladka.
3. Nátierku podávame s domácim pečivom, posypanú troškou petržlenovej vňate a drvenými tekvicovými semienkami, no výborne chutí aj s krekrami.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.