Domov Pečivo Cottage pagáče bez kysnutia

Cottage pagáče bez kysnutia

autor: hitjezdravozit 18. decembra 2017
Cottage pagáče bez kysnutia

Sladkostí je na mojom blogu oveľa viac, priznávam. Ale keďže sa stále zaujímate o nejaké slané pagáčiky, chcela som vám ulahodiť. 🙂 Nie je však jednoduché vytvoriť pagáče bez kysnutia a bez mliečnych produktov. Väčšinou sú tie nekysnuté obohatené o jogurt, acidko či rôzne syry a tým, že ja som sa donedávna stravovala úplne bezmliečne, ani mi nenapadlo nejaký taký recept vytvoriť. No nemôžem byť predsa sebec, keď mnohí z vás mliečne produkty môžu (samozrejme tie nízkohistamínové) a teraz, keď už si ich sem tam doprajem aj ja nadišla pravá chvíľa na uverejnenie tohto receptu. Pagáčiky sú famózne a keby som mohla, zjedla by som celý plech! No krotila som sa a tak väčšiu časť zjedla rodina, vrátane nehistaminikov. 😉

Potrebujeme:
125g bravčovej masti (môžete použiť aj maslo)
1 žĺtok
200g cottage
1 ČL himalájskej soli
1 KL bezfosfátového prášku do pečiva
200g hladkej špaldovej múky
30g múky zo žltého hrachu

Pozn.: Múku zo žltého hrachu je možné úplne vynechať a dať iba špaldovú, prípadne nahradiť inou, napr. cícerovou, či šošovicovou.

1. Žĺtok vyšľaháme s masťou.
2. K tejto zmesi primiešame cottage, môžeme vidličkou trošku roztlačiť aby hrudky neboli až také veľké.
3. Na záver pridáme múky s práškom do pečiva a soľou.
4. Rúru rozohrejeme na 250°C.
5. Vykrajujeme okrúle pagáčiky s hrúbkou približne 1 cm. Tie potom potrieme vaječným bielkom a posypeme sezamom.
6. Pagáče vložíme do rúry, stiahneme na 190°C a pečieme 15-20 minút alebo kým nebudú pekné hnedkasté (závisí aj od rúry).


Je len na vás, aké veľkosti si povykrajujete. Ja som vyskúšala aj úplne malé jednohubky aj trošku väčšie, ktoré som ešte posypala dvojfarebným sezamom.

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.