Domov Bezlepkové recepty Gaštanky s potlačou (bezlepkové)

Gaštanky s potlačou (bezlepkové)

autor: hitjezdravozit 3. decembra 2016
Gaštanky s potlačou (bezlepkové)

Máte radi gaštany? Ak áno, tieto sušienky budete milovať! Na môj vkus sú až príliš gaštanové, no napríklad moja mamina ich miluje 🙂 A to bol práve zámer! Kedysi som robievala sušienky z gaštanového pyré a tam ste skutočne mohli cítiť ako gaštanová chuť krásne vynikla. Chcela som dosiahnuť podobný efekt a preto som si dovolila trošku zaexperimentovať a použiť z gaštanovej múky viac ako je to bežné (mal by sa z nej totižto používať menší podiel ako z ostatných múk). Ak však nemáte radi príliš výrazné chute (táto múka takú fakt má), nahraďte určitú časť ryžovou múkou.

gastanky-1
Potrebujeme:
100 g trstinového cukru
90 g rastlinného masla
100 g kukuričnej múky
100 g gaštanovej múky
1 vajce
štipka soli

1. Maslo vyšľaháme s cukrom.
2. Pridáme vajce a vyšľaháme do hladka.
3. V druhej miske zmiešame múky so štipkou soli a pridáme k mokrým ingredienciám.
4. Vypracujeme cesto, ktoré na hodinku odložíme do chladničky.
5. Rúru predherejem na 180°C.
6. Z vychladnutého cesta vykrajujeme krúžky, ktoré “opečiatkujeme” a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
7. Pečieme 10 min.

gastanky-3
Konečne som vyskúšala pečiatky, ktoré tento rok rozdávala istá drogéria za vernostné body. Viem, že ich máte asi viacerí z vás, a tak ich môžete vyskúšať napríklad na tomto receptíku 😉 Mne sa asi najviac zapáčil tento motív ❤

gastanky-4
Tip navyše: Pre menej sladkú verziu a jemnejšiu gaštanovú chuť použite 100g kukuričnej múky, 50g múky z hnedej ryže a 50g gaštanovej múky.  

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.