Domov Hlavné jedlá „Kazimír“ (mäsko s ovocím)

„Kazimír“ (mäsko s ovocím)

autor: hitjezdravozit 7. februára 2016
"Kazimír" (mäsko s ovocím)

Tento recept je akousi tradíciou v našej rodine. Je to recept mojej maminy a všetci ho milujeme. Nazvala ho Kazimír a odvtedy mu to prischlo, no je to vlastne curry mäsko s ovocím.
Keďže pôvodný recept obsahuje pár nevhodných potravín (curry, ananás, pre mňa aj smotana), rozhodla som sa ho pomeniť, aby bol vhodný aj pre nás. Na moje ooobrovské prekvapenie chutil skoro identicky ako pôvodný.

"Kazimír" (mäsko s ovocím)

Potrebujeme (na 2 porcie):
cca 350 g domácich, čerstvých, kuracích pŕs (môžu byť aj morčacie)
domáce zavárané broskyne (v sezóne kľudne čerstvé)*
200 ml domácej ovsenej smotany (alebo kokosovej)
kurkumu alebo domáce curry korenie**
1 šalotku
masť alebo olivový olej
soľ

* výborne chutí aj s nashi hruškami
** začiatočníci v eliminačnej diéte použite iba kurkumu, neskôr pokojne domáce curry korenie (ja si vždy miešam vlastné z jednodruhových korenín)

1. Na oleji si osmažíme šalotku do sklovita a pridáme mäso nakrájané na kocky. Osolíme ho a dusíme kým nepustí šťavu (asi 10 minút).
2. Následne pridáme kurkumu aby malo peknú žltú farbu (prípadne curry), ovsenú smotanu a asi 1 dcl šťavy zo zaváraných broskýň. Necháme variť 15-20 minút.
3. Medzitým si nakrájame broskyne na menšie kocky.
4. Ak treba, omáčku si ešte môžeme trošku zahustiť (napr. topinamburovou zmsou od Sunroot) a na záver pridáme broskyne. Varíme ešte maximálne 5 minút, aby sa nám ovocie nerozpadlo (v pôvodnom recepte bol ananás, ten sa varil trošku dlhšie).
5. Podávame s ryžou a kompótom.

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme