Domov Hlavné jedlá Kuracie z jedného hrnca

Kuracie z jedného hrnca

autor: hitjezdravozit 23. marca 2018
Kuracie z jedného hrnca

Recepty z ryžovaru, či recepty z jedného hrnca sú to najjednoduchšie, čo si môžete pripraviť keď nemáte dostatok času na varenie alebo sa vám proste nechce umývať toľko riadu. 😛 S tou druhou polovicou vety samozrejme iba srandujem.
K tomuto receptu ma inšpiroval z nemčiny pochádzajúci “eintopf”, čo v preklade znamená “jeden hrniec”. Pôvodne to je veľmi hustá polievka alebo akoby taký guláš, no ľudia nazývajú “eintopfom” aj mnohé iné jedlá varené v jednom hrnci. Základom je veľa surovín, takpovediac “čo dom dal”, ktoré sa varia spolu a preto je dôležité dať pozor na to, čo kedy do hrnca pridáte aby sa to uvarilo rovnomerne. Ja som dnes spravila taký mäsovo-zemiakovo-zeleninový “eintopf”.


Potrebujeme:
300g kuracích pŕs
5 stredne veľkých zemiakov
2 väčšie mrkvy
misku mrazeného hrášku
1 fialovú šalotku
1 bielu cibuľu
čerstvú petržlenovú vňať
dlhé korenie
štvrť ČL mletej rasce
1 bobkový list
olivový olej
soľ

1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a šalotku do sklovita.
2. Následne pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, osolíme ich a podusíme kým nepustia šťavu.
3. Medzitým si nakrájame zeleninu na kocky.
4. K mäsu pridáme mrkvu, podlejeme trochou vody ochutíme korením, rascou a vložíme bobkový list. Dusíme približne 10 minút.
5. Potom pridáme zemiaky, ak treba podlejeme ešte vodou a varíme ďalej kým zemiaky nie sú polomäkké.
5. Na záver pridáme mrazený hrášok a dovaríme “eintopf”.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.