Domov Dezerty Mini pavlove tortičky

Mini pavlove tortičky

autor: hitjezdravozit 10. februára 2019
Mini pavlove tortičky

Milujem pavlovu! A preto sa čudujem, že som ju ešte nikdy nerobila. To som však za posledné týždne napravila, pretože som ju vyskúšala aj viac krát, čítala si o nej, konzultovala s najlepšími cukrárkami či inými blogerkami a verím, že už som jej tajomstvo odhalila. 🙂

Aj pre histaminikov

Pre histaminikov môže byť v celom tomto recepte jediný jeden malý zádrheľ a to citrónová šťava. Tú však mnohí v malom množstve znášajú, keďže citrusy sa neradia medzi vysokohistamínové potraviny ale medzi liberátory.
Čo by som ale bola za “histamínovú blogerku” keby som nenašla riešenie aj pre tento “problém”. Vyskúšala som preto aj verziu bez citróna – a úspešne. 😉 Namiesto citrónovej šťavy som použila vo vode rozmiešanú kyselinu askorbovú alebo teda čistý vitamín C. Ja ho kupujem v maďarskom bio obchode, ktorý máme iba cez most, vo vedľajšom meste, no z vašich skúseností viem, že najviac sa vám osvedčil ten z DM-ky.

Romantická pavlova

Okrem toho mi nedalo trošku zaexperimentovať aj s krémom a spravila som rovno dve verzie – bielu a ružovú. Každý plní väčšinou pavlovu so šľahačkou a tak som ja zvolila tvaroh. A aby nebol len tak obyčajný, skúsila som ho aj trošku prifarbiť 100%-nou brusnicovou šťavou (môže byť aj šťava z granátového jablka, no ja som mala doma práve brusnicovú). Preto ak chcete Vašu polovičku prekvapiť na Valentína, jemne ružový odtieň bude ideálny pre tento sviatok. Pokojne však krém nechajte aj čisto biely.
A pre tých, čo nemôžu mliečnu bielkovinu by som odporučila napríklad rastlinný jogurt (a som skúsila čučoriedkový a bolo to super) alebo kokosovú smotanu.

Mini pavlove tortičky


Potrebujeme:
4 bielky
200g trstinového cukru
štipku soli
1 PL vody zmiešanej so štipkou kyseliny askorbovej alebo 1 PL citrónovej šťavy (pre tých, ktorým citrusy v malom množstve nevadia)
1 ČL tapiokového škrobu
25Og jemného tvarohu
2 PL práškového cukru
¼ ČL bourbon vanilky
2 ČL brusnicovej šťavy (pre ružovú farbu)
granátové jablko
banán

1. Bielky šľaháme do tuha so štipkou soli.
2. Keď už sú takmer tuhé postupne k nim prisypávame cukor a šľaháme stále ďalej.
3. Na záver všľaháme tapiokový škrob rozmiešaný vo vode s kyselinou askorbovou.
4. Bielkovú zmes plníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie kreslíme srdiečka alebo kruhy.
5. Pavlove pečieme pri 140-150°C cca hodinu a potom stiahneme na 100°C a dopečieme 20-30 min. Závisí aj od rúry.
6. Kým sa nám tortičky pečú, pripravíme si jednoduchý krém zmiešaním tvarohu s cukrom a s vanilkou. Ak chceme aby mal krém jemne ružovú farbu pridáme 2 ČL 100% brusnicovej šťavy.
7. Vychladnuté pavlove zvrchu potrieme krémom a ozdobíme ovocím podľa chuti.


Na fotke ružový krém až tak nevidno. Je to ten na tortičke v pravom hornom rohu. No naživo sa medzi bielym a červeným rozdiel vidieť dal. 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.