Od kedy znovu pracujem a tentoraz tak, že som vlastne celý deň mimo domu, zostáva mi menej času na varenie a pečenie. V pracovné dni samozrejme varím tiež, no veeeľmi…
Z mojich predošlých článkov ste sa už dozvedeli, že zemiaky nepatria medzi moje najlepšie tolerované potraviny. Nieže by mi z nich bolo extrémne zle a vôbec ich preto nejedávam. Raz…
- Bezlepkové receptyHlavné jedláVšetky recepty
Plnená tekvica amarantom, bok choy a fetou
od: hitjezdravozit 27. apríla 2017Jednoduchý zeleninový, bezlepkový a nízkohistamínový recept, v ktorom dôležitú úlohu zohráva kombinácia ingrediencií a to najmä amarantu, galgantu, borákového oleja a čerstvej Fety. Galgant ste už spoznali v niekoľkých mojich článkoch,…
Veľmi jednoduchá, no o to lepšia tortička, ktorou určite nič nepokazíte pri návšteve ktoréhokoľvek histaminika 😉 Dala som jej názov “sladké pokušenie”, pretože by som ju pokojne dokázala zjesť aj…
- Bezlepkové receptyRaňajkyVšetky receptyWafle
Ryžovo-pohánkové wafle
od: hitjezdravozit 23. apríla 2017O pohánke sa debatuje dosť často a mnohí sa ešte stále bezhlavo držia jedného zoznamu, v ktorom bola zaradená medzi zakázané a nikto im to nedokáže vyvrátiť. Nehovorím, že vám…
U každého sa niekedy objaví malý vnútorný čertík-pokušiteľ, ktorý vám vtĺka do hlavy myšlienku “mám chuť na niečo sladké”. Ako iste viete z mojich predošlých článkov, kedysi som skutočne milovala…
- ČlánkyDezertyHlavné jedláVeľká noc
Čo som dnes jedla #5 /veľkonočný špeciál/
od: hitjezdravozit 17. apríla 2017Niektorý deň som si uvedomila, že som tento článok naposledy robila na Vianoce 😀 Medzitým som síce spravila na túto tematiku jedno video, no asi nastal čas, aby som napísala…
Veľkonočné tradície sa už možno nedodržiavajú tak, ako kedysi, ale myslím si, že čo-to sa napriek tomu v mnohých rodinách zachovalo 🙂 Napríklad taký veľkonočný baranček. Tradičný bol asi ten…
Zázvor pozná už takmer každý, no dnes by som vám okrem neho rada predstavila aj ďalšie dva korene z čeľade ďumbierovitých a to kurkumu a galgant. Ide totižto o dve…
Zeleninové pomazánky som si skutočne obľúbila. Často ich mám na večeru a snažím sa vymýšľať vždy nové a nové druhy, i keď základ je veľa krát podobný. Najčastejšie ho tvorí…