Mnohí u nás ešte stále neuznávajú Halloween, pretože je to vraj americký sviatok a my sa iba opičíme. Pravdou však je, že Halloween je keltský sviatok a pôvod má v…
Receptov na palacinky som už prispela niekoľko a tak som sa rozhodla spraviť tentoraz lievance. A aby neboli len také obyčajné, rovno som z nich spravila mini tortičku 🙂 Mala…
- HalloweenKeksy, sušienkyVšetky recepty
Celozrnné karobové netopieriky
od: hitjezdravozit 26. októbra 2016Chystáte sa cez víkend na nejakú Halloweensku zábavu alebo sami nejakú usporiadate? Tak ešte stíhate pripraviť aj takýchto milých, nízkohistamínových netopierikov 😉 A ak Halloween nemáte v obľube, pripravte si…
Veľmi dlho som sa na tento recept chystala a som rada, že som ho konečne vyskúšala, pretože to je jeden z najlepších dezertov aké som v poslednej dobe jedla! Kombinácia…
Dnes pokračujem ďalším z mojich tekvicových receptov. Muffinky, ktoré si určite zamilujete. Toto je asi prvý recept, v ktorom skutočne vyniká tekvicová chuť a zároveň sa krásne dopĺňa s vanilkovou…
Máme tu jeseň, sezónu jabĺk, ktoré sú mojím obľúbeným a najlepšie tolerovaným ovocím a ja som dostala chuť na poriadny jablčník. Rozmýšľala som, či spravím nejaký klasický alebo zas trošku…
Blíži sa Halloween a s ním prichádzajú mnohé tematické sladkosti, ktoré však my väčšinou nemôžeme. Pár rokov dozadu som aj ja tvorila rôzne strašidelné dobroty, no ich čaro bolo najmä…
- Bezlepkové receptyHlavné jedláVegan receptyVšetky recepty
Zapekané penne so šampiňónmi
od: hitjezdravozit 13. októbra 2016Neviem, či som to už spomínala, ale milujem cestoviny! Pamätám si, keď som bola menšia, nenávidela som ich a okrem špagiet som nezjedla žiadne iné. Mama mi vždy vysvetľovala, že…
Tento chlieb som pripravovala na sladko, no nebol príliš presladený, takže ak pridáte ešte trošku menej sladidla, určite by obstál aj ako príloha k polievke, či potretý dobrou nátierkou (napríklad…
- Bezlepkové receptyDezertyPalacinky a lievanceVšetky recepty
Bezlepkové palacinky s domácim hruškovým chia džemom
od: hitjezdravozit 4. októbra 2016Pred pár mesiacmi som prvý krát vyskúšala chia džem. Bola marhuľová sezóna a keďže sme ich mali chvalabohu viac než dosť a ja som bola každoročne zvyknutá zavárať, nemohla som…